Стало відомо, що дослідники з Оксфордського і Кембриджського університетів виявили аномально високі дерева в лісах Амазонії. Вони перевершують попередніх рекордсменів на цілих 20-30 метрів. Про це повідомляє видання Science Alert.

Так, це відкриття зробили з допомогою лазерного сканування 850 ділянок лісу, кожен з них довжиною 12 кілометрів і шириною 300 метрів. На семи дільницях були виявлені дерева висотою до 80 метрів. Велика частина з них знаходилося на березі річки Ярі. Після цього вчені сформували експедицію у важкодоступні ділянки цього лісу для того, щоб краще вивчити аномальні рослини, подолавши в цілому 240 кілометрів.

Слід зазначити, що всього було виявлено 15 гігантських дерев, всі з них досягали 70-80 метрів у висоту. Аномальні дерева ставилися до одного виду — Dinizia excelsa. Раніше вважалося, що він може зростати лише на 60 метрів. Справжня причина аномалії експертам поки що неясна, але вважається, що дані дерева отримали перевагу, в результаті знищення частини лісу з-за стихійного лиха.

За даними дослідників, це відкриття вказує на те, що ліси Амазонії можуть зберігати більше вуглецю, ніж припускали минулі оцінки.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Нагадаємо, що у NASA показали, як змінилася Земля за останні роки.

Як повідомляв портал Знай.ua, франківчани оголосили війну свинства в Карпатах.

Також портал Знай.ua писав, що в Мелітополі щосили цвітуть вишні.