В сучасному розвиненому світі існують предмети, які досі ставлять вчених у безвихідь. Наука ніяк не може розгадати і пояснити існування багатьох артефактів із минулого.

Вчені часто скептично ставляться до багатьох знахідок, однак часто опиняються в тупику. Дослідники використовують спеціальні технології та не завжди їм вдається розкрити секрет знайдених предметів. Про це пише видання Хвиля.

Фахівці називають 10 найзагадковіших артефактів минулого.

Карта Пірі Рейса

Карта Пірі Рейса

Карта Пірі Рейса є однією з найбільш значущих світових карт. Створив її в 1513 році османський адмірал Пірі Рейс. Припускають, що нею міг користуватися сам Христофор Колумб.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Кам'яна голова Паділья

Гігантська кам'яна голова була виявлена в 1950 році доктором Оскаром Паділья. Але, на жаль, поки науковець повернувся на місце знахідки з новою експедицією, там були лише зруйновані останки артефакту. Йому пощастило завчасно зробити знімок знахідки, що належить стародавній культурі ольмеків, яка існувала в 1400 і 400 році до нашої ери.

Кам'яна голова Паділья

Багдадська батарея

Артефакт був виявлений під час розкопок у Багдада, він складається з трьох частин - керамічного горщика, металевої трубки і металевого стержня. Дослідники припускають, що горщик наповнювали аналогом розчину електроліту, і в результаті він генерував електрику між металевими вставками.

Гігантські кам'яні кулі Коста-Ріки

Гігантські кам'яні кулі Коста-Ріки

Сотні кам'яних сфер було знайдено на банановій плантації в Коста-Ріці у 1930-х роках. Знахідку віднесли до загиблої культури Diquis. Вчених вразила різноманітність розмірів куль: від крихітних до гігантських.

Літак інків

Виявлені літаки цивілізації інків, як і інші їхні винаходи, часто пов’язували із інопланетними культурами, котрі допомагали індіанцям. Та як би там не було у 1997 році німецькі дизайнери створили моделі аналогічних літаків - і вони знялись у небо.

Літак інків

Фестський диск

В 1908 році італійський археолог Перньє знайшов глиняний диск на Криті і датував його 1700 роком до нашої ери. На диску зображені дивні символи, які складаються в 61 слово.

Люди-ящери Аль Убайд

Люди-ящери Аль Убайд

Дивні фігурки ящірок на початку 1900-х років виявили в Іраку в районі, який вважався місцем проживання древніх шумерів. Фігурки зображують ящірок в ролі богів, а одна зі скульптур - грудне вигодовування людського немовляти. Існує легенда, що начебто перші люди були рептиліями.

Кенсінгтонський рунічний камінь

У 1898 році в Міннесоті було виявлено давню табличку, датовану 1362 роком. Вважається, що в той час на території Північної Америки ще не могло бути жодного європейця.

Артефакти майя

Артефакти майя

Нещодавно мексиканський уряд оприлюднив інформацію про шокуючу знахідку в одній з пірамід. Це дивне зображення літаючих тарілок, інопланетян і контакт жерців з позаземним розумом. Вчені могли б назвати знахідку грандіозною містифікацією, та первісне датування малюнків змушує їх сумніватися.

Енігмаліт Вільямса

Археолог-аматор Джон Вільямс у 1998 році виявив дивний камінь, куди була вбудована електрична розетка, схожа з сучасними конструкціями. Знахідка дуже схвилювала міжнародне наукове товариство, оскільки артефакту вже понад тисячу років.

Нагадаємо, раніше вчені знайшли залишки древнього континенту, що знаходяться під Європою

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Єгипті знайшли докази існування невідомої досі цивілізації

Також "Знай.ua" писав, що аналіз ДНК майже сотні єгипетських мумій шокував вчених