Близькі загиблої дівчинки вважають, що справа все ще є не до кінця розкритим.

Так, 38 років тому, 15 вересня 1981 року, в одному з баварських селищ при таємничих обставинах зникла 10-річна Урсула Герман. Вона повинна була прийти від своїх родичів додому, однак батьки її не дочекалися, відзначає The Guardian.

Через пару тижнів дівчинку знайшли мертвою в коробці в лісі.

Зникнення

Поблизу Аммерсейского озера на відстані двох миль один від одного розташовані два поселення - Эхинг-ам-Аммерзєє і Шондорф, які поділяє ліс. Цим лісом 10-річна Урсула Герман поверталася додому.

В той день у дівчинки був урок гімнастики в Шондорфе і після закінчення вона навідалася до своїх дядька і тітки.

Популярні новини зараз

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Проте в 19:20 зателефонувала мати Урсули і сказала, що дитині пора повертатися додому. Дівчинка сіла на велосипед і поїхала в Эхинг. Дістатися до будинку вона повинна була приблизно за 10 хвилин. Але навіть пів години потому вона не повернулася.

Родичі вирушили на пошуки. Батько Урсули попрямував з боку Эхинга, а її дядько – з Шондорфа. Вони зустрілися посередині стежки. Потім на допомогу прийшли сусіди, копи і пожежники.

Близько опівночі пошукових собака знайшла велосипед дівчинки. На світанку до пошуків залучили гелікоптер і дайверів. Але дівчинку так і не знайшли.

Дівчинка в коробці

Через півтори доби в будинку Германов пролунав дивні дзвінок, в якому було чути тільки тишу і джингл радіостанції "Баварія 3".

Однак у той же день Германи отримали ще три таких дзвінка, а на наступний день отримали конверт, адресований батькові дівчинки з відміткою "строковий". В цьому конверті була записка з вирізаних газети букв.

"Ми викрали вашу дочку. Якщо ви хочете коли-небудь побачити її живою, заплатите 2 млн німецьких марок викупу", - йшлося в записці.

Потім зловмисники, очевидно, думали, що послання прийде раніше, пояснювали, що будуть дзвонити їм, використовуючи музичний джингл як кодовий сигнал.

"Просто скажіть, будете платити або ні. Якщо ви зателефонуйте в поліцію або не заплатите – ми вб'ємо вашу дочку", - погрожували викрадачі.

В наступний подібний дзвінок, мати Урсули погодилася заплатити викуп і зажадала доказ того, що дівчинка досі жива.

це прохання проігнорували і в той же вечір сім'я отримала лист з інструкціями про передачу викупу.

Доставити гроші повинен був батько Урсули. Їхати він повинен був сам на швидкості не більше ніж 90 км/год на Fiat 600. Германи частину грошей позичили у сусіда, а частина –надала держава. Подальших інструкцій не надходило.

Через два тижні після зникнення, копи вирішили обшукати ліс. На четвертий день один з офіцерів побачив під землею в лісі щось тверде. Коли ділянка очистили, то виявили дерев'яну дошку, прикриту простирадлом. Під нею мала кришка коробки, що мала параметри кавового столика. Всередині коробки лежало тіло Урсули.

Розслідування

Аутопсія встановила, що Урсула померла від 30 хвилин до 5 годин після того, як коробку зарили.

Речові докази вказували на те, що зловмисники хотіли, щоб дівчинка була живою. Коробка мала висоту 1,40 метра, а також була обладнана поличкою і кріслом, яке служило туалетом.

До того ж, всередині знаходилися три пляшки води, 12 банок Fanta, 6 великих плиток шоколаду і чотири упаковки печива. Була і невелика дивна бібліотека з 21 книгою. Там ще було висвітлення і стояло радіо.

Дерев'яну коробку обладнали системою вентиляції з пластикових труб. Однак без механізму для циркуляції повітря, кисень швидко закінчився. Коробка важила 60 кг.

Також викрадачі, мабуть, добре знали місцевість, так як вибрали віддалений регіон лісу для того, щоб непомітно вирити яму.

У спробі розкрити злочин, копи запропонували винагороду в розмірі 30 тисяч німецьких марок за інформацію про зловмисників. Серед повідомлень було ім'я, яке часто повторювалося – Вернер Мазурек. Він із сім'єю жив недалеко від Германов.

У минулому Мазурек був механіком і володів бізнесом по ремонту телевізорів. Також він заборгував банку 140 тисяч німецьких марок. Однак в будинку і майстерні чоловіки нічого не виявили.

Через кілька місяців копи допитали знайомого Мазурека – Клауса Пфаффингера, безробітного механіка. Пфеффингер зізнався, що Мазурек попросив його вирити яму в лісі на початку вересня 1981 року в обмін на 1000 марок та кольоровий ТВ. За його словами, він навіть бачив всередині ями коробку.

Проте чоловік не зміг навіть приблизно вказати місце, де рив яму. І по поверненню в ділянку забрав свідчення і сказав, що збрехав.

Відновлення справи

Баварський державний офіс кримінальних розслідувань почав переглядати старі справи. Справа про викрадення Урсули було найвідомішим з них, а також нерозкритим, з-за чого вдарило по репутації.

Копи знову звернули увагу на двох головних підозрюваних. На той час Клаус Пфеффингер вже був мертвим, а Вернер Мазурек жив з дружиною на півночі Німеччини. У 2007 році за Мазуреком встановили спостереження.

В результаті обшуку будинку копи виявили старий магнітофон. Це наштовхнуло на думку про використання того самого джинглу.

Звуковий експерт вивчив магнітофон і прийшов до висновку, що саме його використовували викрадачі. 28 травня 2008 року Мазурека заарештували і доставили до Аугсбург.

Батькам Урсули запропонували взяти участь у суді, але вони відмовилися.

Суд і оголошення вироку

Суд над Мазуреком почався в лютому 2009 року. Обвинувачений заперечував, що має яке-небудь відношення до загибелі дівчинки.

"Я знаю, що я далеко не хороший громадянин, іноді грубий, і ми побачимо багато спроб зобразити мене поганий особистістю. Однак я не причетний до цього злочину", - зачитав чоловік на суді.

Свідоцтв щодо Мазурек було чимало. Чоловік мав погані відносини зі своєю дочкою і пасинком, а також раніше вже порушував закон, і навіть як-то закрив свою собаку в холодильнику.

Проте докази, щодо Урсули, були досить поверхневими. Він мав мотив, а також засоби для того, щоб облаштувати дерев'яну коробку.

Коли дівчинка пропала, хтось бачив, як Мазурек слухає поліцейське радіо, а клаптик шкіри, який використовували у спорудженні коробки, був вирізаний з ременя кого-то з великим животом.

З допомогою "жучків" копи чули, як Мазурек обговорював з товаришем позовну давність справи Урсули. Як доказ проти нього використовували визнання Пфеффингера.

Значну роль зіграв і магнітофон. Під час допиту Мазурек повідомив, що придбав його всього за кілька тижнів до цього.

Спеціалістка з фонетики проаналізувала, що під час запису дзвінків про викуп можна було почути кілька клацальних звуків. Вона стверджує, що надана машина видавала ті самі звуки.

Враховуючи надані докази, судді визнали Мазурека винним і засудили до довічного ув'язнення.

Пошуки винних

Не всі визнають справа Урсули закінченим. Брат дівчинки, Майкл, говорить, що деякі речі видаються неоднозначними.

Це раніше відхилений визнання Пфеффингера. І, як і у випадку з Мазуреком, порівняння ДНК Пфеффингера з знайденими на місці злочину зразками нічого не дало.

Великі питання викликав також і магнітофон. Майкл сумнівався щодо того, що це обладнання можна чітко пов'язати зі злочином. Адже зловмисникам довелося б перенести звук на більш портативний пристрій – так як дзвінки здійснювалися з платних телефонів.

А також межує з лісом дорога приватна школа Лендхайм Шондорф, підтримувана політичною та діловою елітою Баварії.

Її студенти знають регіон досить добре. Однак у жодного з них не взяли відбитки пальців. На можливу причетність молодшого покоління вказують і інші ознаки – зокрема, те, що на одній з паперів, використаних для написання записки про викуп, зображено математичне дерево ймовірностей.

До того ж, в коробці, де було знайдено тіло Урсули, лежав комікс, один з головних героїв якого керував автомобілем Fiat 600 – тим самим, на якому батько Урсули повинен був привезти викуп.

В кінці минулого року, намагаючись відновити справу, Майкл подав всі свої докази і нові теорії в прокуратуру в Аугсбурзі. Однак інстанції зазначили, що відновлювати справу не збираються, а отриманий вирок є остаточним.

Нагадаємо, що дніпровські лікарі борються за життя дівчинки, яка впала в шахту ліфта.

Як повідомляв портал Знай.ua, Наталка Карпа відверто розповіла про першої вагітності 38.

Також портал Знай.ua писав, що в одній зі шкіл Харкова вчителька не догледіла за першокласницею.