Знаменита лялька Барбі вирішила зламати стереотипи і дати можливість дітям самим визначатися зі статтю. Принаймі, для початку хоча б ляльки.

Сьогодні світ все більше розуміє важливість інклюзивності, і, як видно зі старань компанії Mattel Inc, настав час для ляльок "без навішених ярликів".

Компанія-виробник улюблених ляльок дітей на всій планеті вирішила створити
гендерно-нейтральну серію Барбі. Про це Mattel повідомила в Твіттері, розмістивши відповідний відеоанонс.

Повідомляється, що Mattel Inc запустила нову лінійку гендерно-нейтральньних ляльок Барбі під назвою "Creatable World" (Творений світ - з англ.)

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

До комплекту Creatable World увійшли шість ляльок, різні за расою, фігурою та зростом. У комплекті також є різноманітний одяг, перуки, взуття та багато іншого. Це дозволить змінити стать і образ ляльок.

Кожну ляльку цієї лінійки дитина може змінити за своїм бажання. Для цього набір укомплектований двома перуками з різними зачісками - короткою стрижкою "під хлопчика" і довгими "дівчачими" локонами. Крім того, до творчості дитини спонукатимуть різний одяг та аксесуари, які дають можливість створити різні образи однієї і тієї ж Барбі.

Як заявили виробники, вони спеціально вивчали а побажання дітей. Провівши дослідженя, вони виявили, що діти не хочуть гендерно-орієнтованих іграшок.

До створення нової лінійки Creatable World, як повідомила компанія, долучилась група експертів, куди входили педіатри, психологи, батьки і діти.

У Mattel Кім Калмоун заявили, що за допомогою нової лінійки ляльок Барбі компанія-виробник хоче позбавити іграшки навішених ярликів.

Нагадаємо, одній з найпопулярніших іграшок у світі ляльці Барбі виповнилося 60 років

Як повідомляв портал Знай.ua, фотограф створює незвичайні образи для ляльок Барбі і Кена, а також конструює для них докладні інтер'єри.

Також Знай.ua писав, вчені показали, як виглядали "прадавні Барбі" 5 тисяч років тому