Буллінг з боку вчителя довів 13-річного українського школяра до самогубства. Юнак у відчаї вистрибнув з 13 поверху своєї квартири у китайському Шанхаї.

Розголосу моторошній історії надав журналіст Володимир Бойко, він розмістив інформацію про трагедію на своїй сторінці в Facebook. До нього з проханням про допомогу звернулася зневірена мати школяра Олена Артеменко.

Допис Володимира Бойко

Українка, яка на даний момент проживає у Китаї, повідомила, що місцева поліція спочатку не хотіла документувати факт доведення до самогубства у своєму протоколі, а тепер зовсім відмовляється порушувати справу проти вчителя.

"6 вересня у 20:40 сталася трагедія – громадянин України 13 років з українсько-китайської сім'ї, що мешкає в Шанхаї, покінчив життя самогубством. Іван Лю не витримав знущань шкільного вчителя й вистрибнув з вікна своєї квартири на 13 поверсі. На руці у хлопчика був напис ієрогліфами "Жертва шанхайської освіти". Ці та інші факти доведення до самогубства поліцейські відмовилися відображати у своєму протоколі. Але батько дитини змусив їх зафіксувати правду", - вказано у повідомленні. Володимир Бойко

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Загиблий школяр Іван Лю

Повідомляється, що це не перший випадок самогубства серед учнів педагога Чжана - рік тому наклала на себе руки дівчинка з паралельного класу. Іван Лю неодноразово страждав від нападок вчителя, який часто бив та штовхав підлітка.

В квітні 2019 вчитель навіть душив школяра – тоді батьки зафіксували факт нанесення дитині тілесних ушкоджень і залучили до конфлікту директора школи.

Загиблий школяр Іван Лю

"Усі матеріали стосовно справи у батьків є, але в поліції Шанхаю їх не приймають. Мати 6 вересня 2019 г. зателефонувала до українського консульства, 7 написала офіційне звернення по допомогу. Влада Китая відповіла на ноту української сторони, що буде проведено розслідування. Але вже 12 вересня у Бюро громадської безпеки у відділі для іноземців родичам померлого намагалися дати документи про те, що ніякого розслідування не буде. Влада обіцяла розслідувати справу, проте в цей же час готувала відповідь про те, що нічиєї провини в загибелі Івана Лю немає", - сказано в статті. Володимир Бойко

Варто зауважити, що поліція Шанхая погодиться видати батькам свідоцтво про смерть хлопчика тільки в тому випадку, якщо вони відмовляться від претензій до представників системи освіти.

Журналіст звертається до Міністерства закордонних справ України з проханням зробити усе належне для допомоги батькам у відновленні справедливості.

Нагадаємо, раніше українців закликають долучитися до заходу, присвяченому протидії цькуванню у школах

Як повідомляв портал "Знай.ua", хотіла піти з життя через вікно 12-го поверху: історія дівчинки, що стала жертвою буллінгу

Також "Знай.ua" писав, що київського школяра оштрафували за булінг