Рідкісне явище в Антарктиді трапилося в останній тиждень серпня. Явище називається різке підвищення температури стратосфери. Через це атмосфера стала дуже швидко нагріватися, що може негативно позначитися на погодних умовах в Австралії.

Вчені зробили заяву, що в Австралії можуть початися жахливі пожежі. Також вони кажуть про те, що дане антарктичне потепління може стати найсильнішим в історії і навіть побити рекорд, який був зафіксований у 2002 році.

AFP кліматолог бюро Ендрю Уоткінс розповів, що верхні шари атмосфери нагрілися від мінус 70 градусів до мінус 25. Буквально за три тижні стало тепліше майже на 40 градусів, ніж було до цього. Вчені помітили, що дане явище ніяк не пов'язано з глобальним потеплінням. З-за швидкого потепління західні вітру починають рухатися повільніше. Вони обертаються у верхніх шарах атмосфери доти, доки не опиняться на поверхні.

Потім вітри повинні пересуватися на північ до тих пір, поки вони не досягнуть території Австралії. На сьогоднішній день спостерігається один з найбільш сухих періодів в історії. Результат антарктичного події можна буде спостерігати в Австралії вже найближчим часом. Помітна зміна погодних умов буде спостерігатися з жовтня по кінець січня.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Нагадаємо, раніше Біля Антарктиди знайшли затонулий субмарину Гітлера: які таємниці хотів понести в могилу фюррер

Як повідомляв портал "Знай.uа" Марс перетворюється в Антарктиду: вчені побачили таке, про що Маск навіть не здогадується

Також Знай.uа" писав, що Загублений світ знайшли під Антарктидою: зустріч з мешканцями може стати фатальною, вчені в сум'ятті