Росія і Білорусь домовилися про єдиний Податковий кодекс і Цивільний кодекс на рівні Союзної держави. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на програму економічної інтеграції країн.

Як зазначається, розрахована програма на 1,5 роки й передбачає часткове об’єднання двох економічних систем з січня 2021 року. При цьому йдеться як мінімум про єдиний Податковий кодекс, зовнішньоторговельний режим і Цивільний кодекс, уніфікований облік власності та схожі соцгарантії.

Також майже об'єднають банківський нагляд, але з двома центробанками, єдиний регулятор ринків нафти, газу й електроенергії і гармонізоване держрегулювання галузей. Тобто з 2022 року планується створити конфедеративну державу з інтеграцією економік вище, ніж в Євросоюзі.

Наразі країни поки ще не зважилися запровадити єдину валюту або об'єднати емісійні банки. Проте, вони збираються частково об'єднати платіжні системи. З 2021 року запровадять єдиний доступ до держзакупівель.

Відзначимо, що програма ніяк не зачіпає державний устрій Росії і Білорусі, оборону, державну безпеку, освіту, охорону здоров'я і науку.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Нагадаємо, що субсидії в опалювальний період здивують українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, нова мінімалка змусить українців зажити по-іншому.

Також портал Знай.ua писав, що українців "ощасливили" цінами на комуналку.