Третій за рахунком радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа Джон Болтон звільнений після 1,5 року служби у Білому Домі. Як повідомляє журналіст Ілля Куса для "Страна", це може говорити про повну зміну курсу американського правителя.

"Це було зіткнення двох світів, які не змогли виробити довгостроковий союз - світу американського великого нью-йоркського підприємця і бізнесмена і світу запеклого політичного ветерана-неокона, народженого в епоху Рейгана, який пройшов "вогняне хрещення" через епоху Буша-Чейні-Рамсфельда", - пише Куса.

Журналіст зазначив, що Трамп не терпить альтернативних точок зору, саме тому він звільнив Болтона.

"Суперечки між Трампом і Болтоном почалися ще у минулому році, а кульмінація відбулася влітку, коли Штати мало не вступили у війну проти Ірану, але Трамп в останній момент скасував наказ про нанесення військових ударів по території Ірану", - пише він.

Популярні новини зараз

Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Крім того, на думку Куси, яблуком розбрату між Болтоном і Трампом стала нормалізація відносин з Росією. Радник вважав, що з Путіним потрібно вести більш агресивну риторику.

"Якщо Дональд Трамп бажав вийти з конфлікту в Сирії, то Болтон бачив в цьому слабкість і закликав посилити фінансування сирійських курдів, навіть на шкоду відносинам з Туреччиною. Якщо Дональд Трамп вважав свою персональну дипломатію з КНДР успішною, то Болтон виступав за силовий варіант вирішення корейської проблеми", - сказано у матеріалі.

Нагадаємо, Зеленський побореться за Нобелівську премію з Трампом.

Раніше Знай.ua повідомляв, Трамп погрався з котом на тлі смертоносного урагану "Доріан".

Також Знай.ua писав, Трамп тепло привітав Україну і Зеленського з поверненням заручників Кремля.