Стало відомо, що Японія планує скинути в океан забруднену отруйною радіацією воду, яку використовували для охолодження реакторів АЕС "Фукусіма". Про це повідомляє ВВС.

Так, уточнюється, що остаточного питання по даному рішенню не прийнято, проте до 2022 році місце в резервуарах, в яких зберігається ця заражена вода, закінчиться. Внаслідок цього міністр охорони навколишнього середовища Японії повідомив про можливу необхідність скинути в океан забруднену радіацією воду.

Проти цієї ідеї виступили місцеві рибалки. Однак експерти зі свого боку кажуть про низький ризик для здоров'я людей та тварин від скидання радіоактивної води в простори океану.

Слід підкреслити, що з 2011 року, коли на АЕС сталася найбільша аварія, близько 200 тонн радіоактивної води викачувалося з пошкоджених будівель реактора щодня. Більшість радіоактивних ізотопів були видалені з допомогою складного процесу фільтрації. Але один ізотоп, тритій, не може бути ліквідований, тому вода зберігається у величезних резервуарах.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Нагадаємо, що повітря Северодвинск перевірили на радіацію.

Як повідомляв портал Знай.ua, розвідка США пов'язує вибух на півночі РФ з спробами дістати з дна моря ядерну ракету, яка залишилася там ще з минулих випробувань.

Також портал Знай.ua писав, що потужний вибух наробив біди в Росії.