Засновник компанії Tesla Ілон Маск та китайський підприємець Джек Ма обговорили демографічну ситуацію в світі. Сталося це в рамках Всесвітньої конференції по штучному інтелекту, йдеться на сайті “Информатор”.

Як відзначається, вже в найближчі 20 років Землю чекає демографічний колапс. За словами Ілона Маска, він стурбований питаннями щодо низької народжуваності і не згоден з «застарілої» точкою зору, що на планеті занадто багато людей.

Найбільша проблема, з якою зіткнеться людство в найближчі 20 років, — це демографічний колапс. Я хочу підкреслити, що маю на увазі саме демографічний колапс, а не вибух », - заявив Маск.

Бос Alibaba Джек Ма висловив солідарність зі своїм американським колегою. За словами Ма, населення планети буде стрімко скорочуватися: «Можливо, 1,4 млрд чоловік в Китаї може здаватися великою цифрою, але в наступні кілька років у Китаю можуть початися дуже великі проблеми. І темп скорочення населення буде прискорюватися».

Маск вважає, що демографічну проблему може вирішити міграція, оскільки саме це підстьобне народжуваність. Бізнесмен нагадав, що люди потрібні не тільки на Землі, але і на Марсі.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще