Міністерство охорони здоров’я США закликає жителів відмовитися від куріння вейпів та електронних сигарет через нову загадкову хворобу, пов’язану з їх вживанням. Представники влади розповіли вже про п’ять жертв згубної звички. А загалом зареєстровано 450 випадків хвороби на території 33 штатів.

Американські центри з контролю і профілактики захворювань зареєстрували в країні п’ять випадків летального випадку людини, що курила електронні сигарети. Детально про це розповідає видання Politeka.

"Очевидно, що мова йде про епідемію, яка вимагає термінових заходів у відповідь", – розповідає доктор Девід Крістіану з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. Девід Крістіану

В США від куріння вейпа гинуть люди

Центри з контролю і профілактики захворювань США активно зайнялися з’ясуванням появи незрозумілої хвороби. Більшість випадків пов’язують із вживанням каннабіоіди тетрагидроканнабинола. Найбільш поширеними симптомами захворювання медики називають біль у грудях, кашель, головний біль, лихоманку, нестачу кисню, втрату свідомості, втрату ваги, анорексію, діарею.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Завдяки бронхоскопії було виявлено, що захворювання не є інфекційним. Рентгенограми показали затемнення в нижній частині легенів, комп’ютерна томографія – зниження легкості легеневих альвеол.

В США від куріння вейпа гинуть люди

Та спеціалізоване лікування підібрати досі не вдається через невідому вченим причину хвороби.

Наразі Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США показали результати досліджень, які доводять, що в рідинах для електронних сигарет містяться різні хімічні елементи і металеві частинки, довгостроковий вплив яких на здоров’я поки мало вивчено.

Нагадаємо, раніше українці висунули нові вимоги щодо організації "зимового путчу" Порошенка

Як повідомляв портал "Знай.ua", у сумці пасажира Skoda вибухнула електронна сигарета

Також "Знай.ua" писав, що "нешкідлива іграшка" виявилася дуже небезпечною для здоров'я