Стало відомо, що Національна метеорологічна служба Сполучених Штатів Америки зафіксувала в районі Північного полюса аномальну грозу. Під час цього блискавка при нехарактерних кліматичних умовах вдарила цілих 48 разів.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Електроенергія подорожчає вже наприкінці травня: українців приголомшили новими цінами

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Так, дослідники зафіксували десятки ударів блискавки приблизно в 480 кілометрах від Північного полюса. Це явище стало справжньою загадкою.

Справа в тому, що для удару блискавки потрібні нестабільні умови атмосфери. Таке можливо, коли холодне і сухе повітря розташовується над шаром більш теплого і вологого повітря. В північних широтах це явище не спостерігається, так як теплий і вологий "низової" повітря там не з'являється зовсім.

Однак, 48 ударів блискавки було зафіксовано мережею Vaisala GLD360. Вона використовує технологію GPS. Її радіоприймачі здатні вловлювати потужні спалахи на відстані до 10 тисяч кілометрів, навіть включаючи найвіддаленіші райони Арктики. На думку вчених, аномальна північна гроза може бути тривожним ознаменуванням зміни клімату. Дуже ймовірно, свою роль зіграла надзвичайно тепла погода.

Нагадаємо, що аномальна погода в Україні обернулася катастрофою.

Як повідомляв портал Знай.ua, Азовське море перетворилося в огидний крем-суп.

Також портал Знай.ua писав, що аномальна погода наробила шуму у Карпатах.