"Вдячний президентові Зеленському за рішення просувати в парламенті ратифікацію договору про виплату пенсій ізраїльтянам, вихідцям з України", - заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час візиту в Україну.

В яких країнах українці отримують пенсії

За кордоном українську пенсію отримують 4,3 тис. осіб, свідчать дані Пенсійного фонду.

Гроші виплачують у країни, з якими Україна уклала міжнародні договори з питань соціального забезпечення. Їх поділяють на два види - за територіальним і пропорційним принципами.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

"Перші України уклала після розпаду Радянського Союзу з-за активної міграції населення з однієї країни в іншу. При призначенні пенсії людині зараховують стаж, який він отримав в Україні і в радянський час, як стаж тієї країни, де проживає. Багатостороннє угоду підписали Вірменія, Білорусь, Казахстан , Киргизстан, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан. Аналогічні Україна уклала двосторонні договори з Азербайджаном, Молдовою, Грузією. Продовжуємо виконувати зобов'язання колишнього СРСР з Монголією, Румунією та Угорщиною", - пояснює Марія Плаксій, начальник Головного управління Директорату розвитку соціального страхування.

Нагадаємо, президентська партія "Слуга народу" не планує створювати законопроект щодо повного переходу на контрактну армію.


Як повідомляв раніше Знай.uа, з Києва зникне Генпрокуратура, у Зеленського зробили важливу заяву.


Також Знай.uа писав про те, що Зеленський провів телефонну розмову з Ангелою Меркель.