Варшави потряс ще один моторошний ксенофобський інцидент за участю українця.

Про це повідомили в Центрі відстеження расистського та ксенофобського поведінки.

В одному з ресторанів міста Гдиня розмістили оголошення про пошук кухарів, але попросив звертатися "нуль українців та інших подібних".

У зв'язку з цим правозахисники вже підготували звернення в прокуратуру та Інспекцію праці Польщі.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Прекрасна новина!

Тепер Знай.иа стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android или IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Мер міста Войцех Щурек і польський сенатор Славомір Рибіцький також висловили обурення у зв'язку з тим, що трапилося.

"Це ганебні слова. Вони не мають права звучати в нашому публічному просторі, зокрема, в такому відкритому і сучасному місті, як Гдиня … Ми дуже раді, що в Гдиню прибуває також багато молодих українців, які важко працюють". прокоментував подію Щурек

У той же час, Рибіцький закликав переслідувати за законом будь-який прояв ненависті, расизму та ксенофобії. Це оголошення викликало хвилю критики і закликів бойкотувати заклад.

Варто відзначити, що представник власника ресторану адвокат Лукаш Ковальський заявив, що оголошення є проявом необдуманого рішення тільки однієї людини, а інші працівники закладу не мають нічого спільного з цим недоречним повідомленням.

Як повідомляв портал Знай.иа, у ніч на 15 серпня з великокаліберної гвинтівки застрелився чоловік. Ця пригода сталася в одній з квартир на Донецькому шосе.

Також портал Знай.иа писав, що у Дніпрі 12 серпня, налякані місцеві жителі звернулися на лінію "102" і повідомили, що у перехожих стріляє невідомий чоловік.