Право на отримання американського громадянства за народженням на території США може бути переглянуте, оскільки президент США Дональд Трамп вважає його безглуздим.

Про це Трамп розповів журналістам на галявині Білого дому у середу, 21 серпня

"Ми дуже серйозно вивчаємо питання отримання громадянства по праву народження на території США. Це коли люди роблять дітей у своїх країнах, потім перетинають кордон, народжують дитину, і - вітання! - дитина тепер набуває громадянство США", - повідомив він.

Трамп повідомив, що його люди зараз вивчають це питання "дуже серйозно".

"Чесно кажучи, я думаю, що це (право на отримання громадянства США за народженням. - Ред.) - безглуздо", - додав після паузи Трамп.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

У США з 1868 року, згідно з чотирнадцятою поправкою до Конституції США та більш пізнього закону про еміграції і натуралізації, діти, народжені на території США, автоматично отримують американське громадянство. Цей закон, щоправда, не поширюється на дітей дипломатів, консулів і деяких інших категорій іноземців.

Пропозиції переглянути цей закон вже звучали від американських політиків, зокрема, у 2007 році таку ідею висував Мітт Ромні.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Трамп створив центр з відбору іммігрантів. Американський лідер неодноразово заявляв, що США необхідний більш ретельний відбір іммігрантів, щоб захистити громадян від тероризму і злочинності.

Нагадаємо, влада Гренландії і Данії заявили, що автономія зацікавлена у співпраці з США.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Трамп похвалився поповненням у родині.


Також Знай.uа писав про те, що Зеленський знайшов ще одного потужного союзника.