З початку свого президентства Дональд Трамп тиснув на союзників, щоб вони відправили більше своїх ресурсів у такі місця, як Сирія або Перська затока, де зростає загроза початку війни з Іраном. Але навіть вірні партнери Вашингтона в Європі відмовилися збільшувати свої контингенти в цих гарячих точках, пише центр Stratfor.

Відсутність довіри не залишає США іншого вибору, як спробувати закінчити роботу на Близькому Сході з наявною підтримкою. Західна Європа може допомогти Вашингтону, але не проявляє ініціативу.

Читай Знай.ua в обновленном чате Viber! Присоединяйтесь!

Великобританія і Франція залишаються найбільш потужними і стратегічно важливими союзниками США. Обидві країни активно брали участь в операції проти "Ісламської держави". За останні роки Лондон подвоїв свій контингент в Афганістані на прохання Америки.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Франція вивела свої бойові одиниці з Афганістану в кінці 2012 року. Але Париж залишається активним в Африці. І часто його військові виконують завдання пліч-о-пліч з американцями. Але незважаючи на це, США не може мобілізувати Францію і Британію в регіонах, де їм потрібно підкріплення.

Навіть після оголошення про план виходу військ США з Сирії, Білий дім все одно намагався переконати союзників збільшити свої контингенти в охопленій війною країні, щоб зробити цей перехід більш м'яким. Британія і Франція вагалися щодо збереження своїх військ на території через страх залишитися самими в зоні бойових дій, ризикуючи вступити в сутичку з Росією, Туреччиною або Іраном.

Нещодавно Париж і Берлін погодилися розширити свої контингенти в Сирії на 10%. Але цього не достатньо для виконання обіцянки Трампа з виходу США з сирійської війни.

Схожа ситуація склалася і в Перській затоці. Після ряду атак проти іранських нафтових танкерів у червні Вашингтон спробував створити міжнародну коаліцію з регіональних і глобальних союзників, щоб захистити пересування транспорту і стримати агресію Ірану. Проте, ці зусилля були підірвані виходом США з угоди щодо іранської ядерної програми.

У підсумку сильні американські союзники відмовилися підтримати ініціативу Вашингтона з безпеки в Перській затоці через страх, що їх втягнуть у війну з Іраном.

Східна Європа готова зробити свій внесок у воєнні зусилля США, тому що вкрай стурбована загрозою початку війни з Росією. Проте Східна Європа та Балтія досі не наростили військову силу, щоб допомагати США. До того ж, ця військова сила потрібна їм для захисту від РФ.

У Stratfor відзначили, що тим часом зростає військова міць Китаю, яка змушує Австралію, Японію і Південну Корею тримати свої війська ближче до своїх кордонів. Агресія Росії у Східній Європі змушує країни в регіоні робити те ж саме. Тому США так важко отримати підтримку для своїх операцій на Близькому Сході. Зате в роботі проти Москви і Пекіна у них знайдеться багато союзників.

Нагадаємо, Зеленський знайшов потужного союзника.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські військові на Донбасі оцінили мобільні будиночки від Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що спадщина Порошенко розбила серця українцям, нам так не жити.