Як було відомо, довгоочікуваний візит в Україну прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху трохи не перекрився великим скандалом з його дружиною Сарою.

Так, відома леді Ізраїлю вийшла з літака в жахливому настрої, і під час урочистої церемонії кинула на землю шматок хліба, який віддав їй чоловік. До того ж, ще в лайнері вона відчитала командира за те, що той, нібито не вітав її як належно при посадці.

Варто відзначити, що дружину прем'єр-міністра нерідко звинувачують у тому, що вона влазить в політику, таким чином потрапляючи у скандальні історії.

Зібрана підбірка фактів про Сару Нетаньяху, яка славиться своєю дивною поведінкою.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Стюардеса, яка збиває з ніг

Скандальна 60-річна Сара – третя дружина прем'єр-міністра Нетаньяху. Вони разом вже 28 років.

Першою його дружиною була Міріам Вейцман, з якою він познайомився в Ізраїлі під час армійської служби. У 1978 році, коли Міріам чекала дитину, її чоловік зустрівся в університетській бібліотеці з британкою Флер Кейтс, і у них почався роман. Міріам незабаром про це дізналася, і шлюб закінчився розлученням.

У 1981 році Він одружився на Флер Кейтс, однак і цей шлюб протримався лише три роки.

З Сарою, дочкою відомого ізраїльського письменника, педагога та спеціаліста з Біблії Шмуеля Бен-Арци, він познайомився на борту рейсу з Нью-Йорка в Тель-Авів – вона підробляла стюардесою, коли вчилася на психолога.

Доленосна зустріч в аеропорту Амстердама вийшла як в кіно: чарівна стюардеса збила з ніг імпозантного чоловіка (тоді ще просто перспективного політика) в магазині duty free.

"Це була любов з першого погляду", – зізнавався пізніше Біньямін Нетаньяху.

Сара зробила все можливе, щоб стати його дружиною. Пропозиції вона чекала кілька років, тому що Бібі на той момент був одружений. Сара народила чоловікові двох синів – Яїра і Авнера, працює в службі психологічної підтримки в Єрусалимі.

Бібі невдало сходив наліво"

Про вплив Сари на свого чоловіка Бібі ходять легенди.

ЗМІ пишуть, що Сара не дозволяє йому бачитися з дочкою від першого шлюбу Ноа.

При цьому сам Нетаньяху намагався завести собі коханок, але ні до чого хорошого для нього це не приводило. Навпаки – ситуацією вміло користувалася Сара.

Через два роки після шлюбу Біньяміна Нетаньяху взяли на "понт" – пустили слух, що нібито є запис його з коханкою. Бібі повівся і публічно зізнався в тому, що у нього був роман з фахівцем з маркетингу та його радником по зв'язках з громадськістю Рут Бар.

Нетаньяху повідомив, що його шантажують записом його сексу з Рут, якщо він не залишить політику. Хоча, як потім з'ясувалося, жодного запису не було.

Сара Нетаньяху дружина пробачила, але з умовою, що вона має право контролювати і скасовувати будь-яку його зустріч. Вони навіть підписали у адвоката особливу угоду про це.

Через кілька років з'явилася новина про інший коханці політика – італійці Кетрін Прайс-Мондадорі.

Привласнювала гроші від здачі склотари

Сара Нетаньяху уважно відстежує негативні новини про себе і двічі вигравала судові справи про наклеп з боку місцевих видань. Подала позов Сара і проти одного з телеканалів, який повідомив про великих витратах дружини Нетаньяху в Лондоні на предмети розкоші.

Колишні покоївки Сари Нетаньяху кілька разів подавали проти неї судові позови, звинувачуючи її в жорстокості та стягнення платні.

У січні 2010 року домогосподарка сім'ї Нетаньяху подала на Сару в суд, жінка скаржилася на утримання заробітної плати, несправедливі умови праці та образи. У 2014 році аналогічний позов подав екс-охоронець родини. У лютому 2016 року Єрусалимський суд засудив Сару Нетаньяху до штрафу в 170 тисяч шекелів за цим позовом.

А зовсім недавно Сару звинуватили в тому, що вона часто замовляла додому їжу з ресторанів, хоча в резиденції працював штатний кухар. Збиток казні оцінили в 96 тисяч доларів. Але прем'єр-міністр за дружину стоїть горою, а його Instagram рясніє їх спільними романтичними фото.

"Сара Нетаньяху, дружина прем'єр-міністра, безупинно служить предметом пересудів, хоча сама перша леді мріє стати королевою-матір'ю Ізраїлю. Протягом кількох років вона та її чоловік підозрюють у корупції. Підозри стали реальністю рік тому, коли міністерство юстиції Ізраїлю пред'явила дружині Біньяміна Нетаньяху звинувачення в "систематичному шахрайство" та "зловживанні довірою"", – розповіла журналістка Сеголен Форгар, яка написала серію статей про сім'ю Нетаньяху для французької преси.

"Вона виставила рахунок платників податків за сотні страв, приготованих на кухнях кращих ресторанів Єрусалиму і доставлених їй додому. Незважаючи на наявність штатного шеф-кухаря, що працює круглий рік в Бейт-Агионе, офіційної резиденції глави ізраїльської виконавчої влади. Згідно з обвинувальним висновком, сума бюджетних грошей, витрачених на покупки, становить понад 350 тисяч шекелів"", – каже Форгар.

Також Сару звинувачували в тому, що вона змушує прислугу здавати порожні пляшки, що залишилися після прийомів в прем'єрській резиденції, а також з-під молока і соків, а отримані 4 тисячі шекелів привласнила, а не віддала в скарбницю.

Про примхи та самодурстві Сари ходять легенди. Колишній підсобний робітник Гай Еліяху навіть відсудив 30 тисяч доларів за погане поводження. Він заявляв, що дружина Нетаньяху змушувала його приносити їжу, а потім звинувачувала в тому, що вона таким чином набирає зайву вагу.

Крім того, жінка неодноразово наказувала йому з'явитися в резиденцію після опівночі, щоб розігріти суп або повторно побажати спокійної ночі.

Також працівники розповідали, що Сара випивала по три пляшки шампанського в день.

Впливова Сара

За словами журналістки, Сару Нетаньяху всі сприймають як впливову фігуру, вона бере участь у прийнятті рішень – від призначення нового директора "Моссада" до вибору прихильників свого чоловіка на парламентських виборах.

"Сара – найвпливовіша людина в Ізраїлі, навіть більш впливовий, ніж її чоловік. Уявіть, він змушений ховатися у ванній, щоб поговорити по телефону з людьми, яких вона не злюбила", - зазначає ізраїльський політичний журналіст Бен Каспит в інтерв'ю виданню L Obs.

У себе вдома Сара виявляє себе владним тираном.

"Першою жертвою виявляється її персонал. Свідченням цього є неодноразові скарги колишніх співробітників. Як зізнався один з них, Еммануель Села, в грудні 2014 року перед єрусалимським судом, "крики, образи, сарказм і суперечливі накази" є частиною повсякденного життя. У 2015 році видання L Obs повідомило про цілу сцені: Менні Нафталі, колишній охоронець, якого призначили керуючим офіційною резиденцією, був розбуджений серед ночі дзвінком своєї розлюченої господині. Чим завинив керуючий? Він купив молоко в пластиковій упаковці, а не в картонній", – розповідає Сеголен Форгар.

Нагадаємо, що прем'єр Ізраїлю відповів за витівку дружини.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олена Зеленська зустрілася віч-на-віч з дружиною Нетаньяху.

Також портал Знай.ua писав, що Нетаньяху виправдався за скандал з хлібом.