У віці 86 років помер британський аніматор, режисер кіно і мульпликации Річард Вільямс.

У повідомленні говориться, що триразовий володар Оскара помер на 87 році життя у своєму будинку в Брістолі, що в Англії.

Вільямс навчався у таких видатних майстрів мультиплікації, як Кен Харріс (Ken Harris), Мілт Каль і Арт Беббітт (Art Babbitt).

У своїй книзі «The Animator’s Survival Kit» Вільямс розповідає, як у віці 15 років купив квиток на п'ятиденний тур в Лос-Анджелес і зумів домогтися дводенної екскурсії Walt Disney Studio. Під час цієї екскурсії його представили Річарду Келсі, ілюстратора та художника-постановника, який дав юному Вільямсу рада: «Забудь на час про анімацію і навчися спершу малювати»

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

У 1955-му році Вільямс емігрував в Іспанію, звідки згодом переїхав до Великобританію, де заснував студію по виробництву рекламних роликів.

В 1988-му вийшов художній фільм «Хто підставив кролика Роджера», мультиплікаційний матеріал для якого проводився на лондонській студії Вільямса. За роботу над фільмом Вільямс удостоєний двома нагородами «Оскар»

Уильмяс відомий як режисер-мультиплікатор художнього фільму "Хто підставив кролика Роджера", а також "Рожева пантера". Він був триразовим володарем Оскара, а також два рази отримував премію Bafta.

Нагадаємо, чому вирок не вступив в силу.


Як повідомляв раніше Знай.uа потужний удар по Росії.


Також Знай.uа писав про те, що Дюгонь Мариум загинула через пластику в шлунку.