У старому будинку в місті Вінтертур, що знаходиться у Швейцарії, знайшли раніше невідомі ілюстрації до казки "Маленький принц". Їх зробив сам автор легендарного твору Антуан де Сент-Екзюпері.

Папку з зображеннями виявили в сховищі колекціонера та бізнесмена Брюно Стефані, який помер рік тому.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На трьох ескізах зображені Маленький принц і Лис, удав, який проковтнув слона і п'яниця, що сидить за столом на своїй планеті. Малюнки виконані тушшю та аквареллю. На жаль, дата малюнку не вказана.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім ілюстрацій в папці був вірш з невеликим начерком і лист, адресований дружині Сент-Екзюпері Консуело. За словами Елізабет Гроссман, берегині Фонду мистецтва, культури та історії Вінтертура, всі знайдені папери дуже добре збереглися.

Зазначимо, що "Маленький принц" стоїть окремо в творчості письменника-льотчика і це один із найвідоміших його творів. Маленька книжка, що написана незадовго до загибелі Екзюпері, зовсім не схожа на інші книжки-казки. "Дитяча" казка Екзюпері мудра і людяна. А її автор не тільки поет, але і філософ.

Нагадаємо, гігантський жук напав на Трампа і став зіркою мережі: методи прослушки від Путіна все дешевшають.

Як повідомляв Знай.uа, таємниця навіть через сторіччя: 3 найзагадковіших знахідки, які заганяють археологів в глухий кут.

Знай.uа писав, археологи розкопали в Україні справжній скарб: це може докорінно змінити історію.