Поки в столиці України руйнуються мости, а міста йдуть під воду через літній дощ, місто Хельсінкі запускає проект Think Sustainably. Завдання стартапу - перетворити Гельсінкі на місто сталого розвитку, знизити викиди вуглекислого газу, досягти максимальної екологічності. 81 компанія вже погодилася взяти участь у пілотній версії проекту.

Цю інформацію повідомив у своєму Telegram-каналі Юрій Романенко.

Think Sustainably представляє собою "жовті сторінки", які просувають бізнеси і послуги, що відповідають принципам сталого розвитку.

Додаток Think Sustainably

Запустили проект з ініціативи уряду, щоб до 2035 року знизити викиди вуглекислого газу кожним жителем на 75%.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

"Для власників бізнесу проект пропонує список контрольних дій, які вони можуть виконати, щоб зробити своє підприємство більш екологічно стійким. Вони варіюються від простих речей, таких як перехід на світлодіодні лампи та наявність веганского меню, до більш складних дій, таких як написання та реалізація вимірного плану скорочення викидів вуглецю". йдеться в повідомленні

Додаток Think Sustainably

Варто відзначити, що мешканці та гості міста матимуть можливість підтримати ті підприємства, які пом'якшують свій вплив на навколишнє середовище. У додатку або на веб-сайті вони можуть ознайомитися зі списком кафе, ресторанів, барів, магазинів, культурних центрів та інших об'єктів - найстійкіші з них відзначені зеленою міткою.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.