Стало відомо, що в ніч на суботу, 10 серпня, щонайменше 13 людей загинули через супертайфуна Лекіма, який обрушився на східне узбережжя Китаю в провінції Чжецзян. Про цю жахливу подію повідомляє Центральне телебачення Китаю.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Так, за даними на 10:00 за місцевим часом (05:00 за Києвом) не менше 16 людей вважаються, як зниклі без вести. Від потужного удару стихії різною мірою постраждали понад 3 млн осіб, понад 1 млн жителів евакуйовані, зруйновано не менше 200 житлових будинків, 3,2 тис. будівелям завдано різної шкоди.

Варто відзначити, що швидкість вітру в межах тайфуну на той момент, коли він досяг прибережних районів провінції Чжецзян у Китаї, становила близько 50 м/с. В нинішній момент Лекіма поступово згасає і рухається в північному напрямку зі швидкістю близько 15 км на годину.

Через цей нещадний тайфун призупинено всі поромні сполучення, скасовано кілька сотень авіарейсів, закрито багато ділянок залізничних ліній. Місцева влада вживає заходи, спрямовані на мінімізацію збитку від удару стихії.

Нагадаємо, що у Запорізькій області, під містом Мелітополем місцеві мешканці зняли неймовірне явище, яке нагадувало смерч.

Як повідомляв портал Знай.ua, в ніч з 9 на 10 серпня Одесу накрила сильна злива з ураганним вітром. Буря тепер рухається на Київ.

Також портал Знай.ua писав, що ураган на Буковині зруйнував купол церкви: в мережі збирають гроші на його відновлення.