У США збираються посилити національне законодавство, яке спрямоване на боротьбу зі злочинами на ґрунті нетерпимості, і ввести смертну кару за тяжкі дії такого роду.

Про це в понеділок, 5 серпня, заявив президент США Дональд Трамп під час виступу в Білому домі зі зверненням до громадян щодо масових розстрілів в країні, що відбулися напередодні.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Схвильований частими масовими вбивствами в країні Дональд Трамп заявив, що США необхідно якомога швидше почати застосовувати вищу міру покарання стосовно зловмисників, які здійснюють масові вбивства на ґрунті ненависті.

"Сьогодні я даю вказівку міністерству юстиції підготувати законодавство, яке гарантує: ті, хто скоює злочини на ґрунті ненависті і масові вбивства, будуть засуджені до смертної кари, і ця вища міра покарання буде застосовуватися швидко, рішуче, без довгих років непотрібних відстрочок", - сказав він під час виступу в Білому домі.



Трамп також закликав посилити законодавство у сфері зброї.

"Особи, які становлять загрозу для громадської безпеки, не матимуть доступу до вогнепальної зброї, а якщо вони і будуть його мати, тоді щоб цю зброю можна було б швидко вилучити", - підкреслив він.

За словами Трампа, нові закони дозволять поліції або членам сім'ї власника зброї звернутися до суду, який потім може віддати розпорядження тимчасово конфіскувати зброю у господаря. У своїй промові він торкнувся і явищ через які трапилися трагедії в Ель Пасо і Дейтоні на цих вихідних.

"В один голос наш народ повинен засудити расизм, нетерпимість і білий супрематизм. Ці зловісні ідеології необхідно перемогти. Ненависті не місце в Америці", - додав президент.

Дональд Трамп вважає, що комп'ютерні ігри стали дуже жахливими. На його думку, саме вони нав'язують молоді насильство.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня в місті Дейтон (штат Огайо) зловмисник відкрив стрілянину біля одного з барів.

Як повідомляв портал Знай.ua, 3 серпня, в суботу, відбувся теракт в американському супермаркеті Walmart, місто Ель-Пасо, штат Техас.

Також Знай.ua писав, в мережі опублікували момент стрілянини в торговому центрі Walmart.