В понеділок суд Міннесоти засудив уродженця Молдови Ігоря Воротинова до 3 років позбавлення волі. Чоловіка звинувачують у шахрайстві. Він імітував свою смерть у 2010-му і, з допомогою дружини і сина, отримав виплату за страховим полісом в $2 млн., передає USA.one.

За версією слідства, у 2010 році Ігор Воротинов оформив страховку на 2 млн, призначив основним бенефіціаром дружину і тут же розлучився з нею. Автомеханік і автомобільний дилер раптово виїхав з Міннесоти в Молдову, а через 11 місяців його дружині повідомили, що знайшли на узбіччі дороги біля села Кожушний тіло колишнього чоловіка. Зазначається, що труп був "сильно розкладеним".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1 жовтня 2011 року співробітники молдавської поліції отримали екстрений виклик про знайдений на в'їзді в село Кожушний трупі. Останки чоловіка знайшли біля узбіччя дороги між двома кущами. Смерть не розглядали як насильницьку, а за паспортом, готельної карті і контактними номерами встановили особу загиблого як Воротинова Ігоря.

У Молдавії кажуть, що дружина Воротинова і представник посольства Сполучених Штатів впізнали тіло. Труп швидко кремували в морзі і вдова повернулася в свій будинок в Міннесоті з акуратною урною в якій лежав прах її "померлого" чоловіка. Пізніше скорботна жінка отримала $ 2 048 414, які скрасили біль "втрати", а чоловіка поховала на кладовищі Лейквуд в Міннеаполісі.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Показати ще

Як з'ясувалося згодом, Ігор Воротинов на розклався до невпізнання труп одягнув свій одяг, поклав до кишені свої документи, що засвідчують особу і кинув тіло на узбіччі.

Одержавши чек на кругленьку суму, "вдова" перевела гроші в швейцарський і молдавський банки, після чого подружжя Воротиновых розділила гроші.

Ігор узяв собі нове ім'я - Микола Патока, купив житло і машину в Молдові і жив на широку ногу до тих пір, поки ФБР не отримали вказівку, що Воротинов імітував власну смерть і благополучно живе в Східній Європі.

У 2013 році поліція Детройта перевірила лептоп хлопця - і знайшла фотографії батька Воротинова в доброму здоров'ї. Спочатку син стверджував, що приблизно рік був не в курсі того, що батько живий-здоровий і щиро оплакував батьків. Тобто подружжя Воротиновы задумали і провернули аферу самостійно, вирішивши спочатку не вмішувати сина, а батька він зустрів випадково і просто вирішив не здавати поліції.

Нагадаємо, Романенко передрік Зеленському надважкі випробування: "Вічна гризня за армію, мову, віру".

Як повідомляв портал Знай.ua, Скрипін заступився за Мосейчук і нарвався на жорстку критику.