В Сибіру лісовими пожежами знищено вже майже 3 мільйони гектарів землі. Влада не збирається гасити, незважаючи на те, що полум'я вже видно з космосу, а від диму страждають десятки міст. У партії одіозного політика Володимира Жириновського знайшли рішення.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У Жириновського запропонували боротися з пожежами за допомогою бомб. З відповідною заявою виступила Євгенія Боровікова. Вона згадала світовий досвід боротьби з пожежами запропонувала скинути на охоплену вогнем територію бомбу, яка поглинула кисень і придушила вогнища горіння.

"В Швеції загасили лісову пожежу, скинувши на нього бомбу. При вибуху бомби активно поглинається кисень, пригнічуючи вогнища горіння. У Китаї палаючий ліс також обстрілюється спеціальними снарядами. При ударі об землю заряд розпорошує суміш, яка миттєво гасить полум'я на площі 1000 квадратних метрів", - розповідає вона.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Площа лісових пожеж в Сибіру і Якутії перевищила 2,5 мільйона гектарів, десятки міст накрив смог, шлейф диму дійшов до Казахстану. Ситуація вийшла з-під контролю через рішення не гасити важкодоступні вогнища, оскільки це дорого.

Мешканці Сибіру вимагають ввести режим надзвичайного стану. Відповідну петицію підписали вже понад 600 тисяч осіб. Влада ніяк не реагує на звернення людей і лише стверджує, що займатися гасінням пожежі економічно невигідно.

Нагадаємо, пекельне полум'я пожирає метр за метром, сили рятувальників на кінець.

Як повідомляв Знай. ua, Сибір охопили пожежі, у вогні третина всієї Росії, а у Путіна відмахнулися.

Також Знай. ua писав, що у Києві чоловік згорів живцем, займаючись улюбленою справою.