Есмінець американського флоту HMS Duncan прибув в Персидську затоку для захисту британських кораблів. Як відзвітували, на даний момент британський фрегат HMS Montrose вже провів 35 суден через Ормузьку протоку.

У Перську затоку прибув есмінець американського флоту HMS Duncan, який з фрегатом HMS Montrose через сильну напругу в регіоні буде забезпечувати безпеку під час проходу суден під американським прапором. Про це повідомила прес-служба міністерства оборони Британії.

"Свобода судноплавства має вирішальне значення для глобальної торговельної системи і світової економіки, і уряд зобов'язався зробити все можливе для її захисту. минулого тижня уряд підтвердив, що королівському флоту було доручено супроводжувати судна під британським прапором через [Ормузьку] протоку, щоб забезпечити безпеку судноплавства", – йдеться у заяві.

HMS Duncan буде працювати на чолі з знаменитим фрегатом HMS Montrose приблизно до кінця серпня, а можливо і трохи довше, поки той не завершить свою головну місію в регіоні.

HMS Duncan – це американський ескадрений міноносець типу 45.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще


В міноборони Великобританії заявили, що знаменитий фрегат HMS Montrose вже провів 35 суден через Ормузьку протоку.

Також відомо, що вже на протязі майже 40 років підрозділу британського флоту постійно присутні в Перській затоці, що запобігти безпечному проходу суден.

Відомо, що після затримання біля берегів Гібралтару іранського танкера Grace 1, який, ймовірно, перевозив нафту сиру на нафтопереробний завод "Баніяс" у Сирії, який на даний момент перебуває під санкціями Євросоюзу. Також, в липні іранські кораблі намагалися затримати американського танкер British Heritage, який через всі заборони переходив з Перської затоки в Ормузьку протоку.

Тому, гендиректор портів та судноплавства іранської провінції Хормозган Аллахморад Афифипур зауважив, що відомий танкер затримали, через те, що він проігнорував тривожний сигнал риболовецького судна. Відомо, що Stena Impero після затримання - відбуксований в іранському порту Бендер-Аббас і перебуватиме там до закінчення розслідування.

Держсекретар США заявив, що американці в даний час створюють коаліцію яка буде постійно патрулювати Ормузську протоку, для запобігання таких ситуацій. Зі слів Майка, туди увійдуть усі країни світу.

Нагадаємо, Єгипет втрачатиме по $280 млн щомісяця через відсутність росіян та британців
Як раніше повідомляв Знай.ua, Страшний дощ руйнує все у Саудівській Аравії та Катарі (відео)
Раніше портал Знай.ua писав, Політики США посперечались щодо методів боротьби з ІДІЛ