Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого 28 липня госпіталізували із спецприймальника з діагнозом "гостра алергічна реакція", міг зазнати впливу сильних хімічних речовин. Про це в коментарі радіостанції "Ехо Москви" заявила лікар політика Анастасія Васильєва.

За її словами, поліцейські, які охороняють Навального, не дозволили лікарям провести ретельний огляд і призначити лікування.

Васильєва висловила думку, що персонал лікарні може перебувати під тиском правоохоронців і з особистих причин відмовитися від співпраці з представниками політика.

На своїй сторінці у Facebook медик написала, що побувала в лікарні у Навального, проте змогла "оглянути" її тільки через двері – палату політика охороняє поліція, доступ до нього заборонили.

Популярні новини зараз

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Як відомо, керівник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний доставлений з ізолятора в терапевтичне відділення 64-й московській лікарні імені Виноградова після скарг на проблеми зі здоров'ям. Лікарі лікарні діагностували у нього гострий напад алергії.

За словами прес-секретаря Навального Кіри Ярмиш, в ізоляторі у нього стався сильний набряк обличчя та почервоніння шкірних покривів, причому джерело алергічної реакції визначити не вдалося.

"Клінічно скарги і симптоми відповідають гострому токсичному керато-кон'юнктивіту і дерматиту, та загальної інтоксикації (ураження шкірних покривів тіла). Ніякої алергії у Олексія немає і ніколи не було. Більше того - він їв одну і ту ж їжу з усіма в'язнями, ніякої нової парфумерії або засобів особистої гігієни не використовував", - зазначила Анастасія Васильєва.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для встановлення причини захворювання Навального лікар зажадала провести судово-медичну і хімічну експертизи, а також організувати спостереження у офтальмолога, щоб запобігти ускладнення на очі.

"Нас, лікарів, знаючих досконало все про здоров'я Олексія - абсурдно не пускають ні колег, ні до пацієнта. Чому? Мабуть, щоб ніхто не дізнався і не здогадався про причину "захворювання" Олексія Навального", - підсумувала медик.

Нагадаємо, Навального з СІЗО терміново госпіталізували: стався напад.

Як повідомляв Знай.uа голова Дніпропетровської поліції, який нацькував КОРД на чесний патруль, виявився шанувальником "совка".

Знай.uа писав, перебіжчику Порошенка в команді Зеленського Радуцькому можуть довірити здоров'я українців.