"П'ять років тому наші рідні сіли в літак в Амстердамі, щоб відправитися додому. Але їх шлях був недовгим: літак, в який вони сіли, збила ракета 53-й бригади ППО Росії. Жорстоке і безглузду дію відібрало життя у наших коханих.
Хоча п'ять років по тому наше горе не настільки палюче, воно як і раніше безмірно. Смерть улюблених, раптова і насильницька, пронизує наше життя наскрізь. Ми стали іншими людьми.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ми живемо з втратою, наскільки це можливо. Близькі, які були вбиті, втрачені назавжди - втрачені їх життя, їх майбутнє, абсолютно все. З любові до них ми хочемо, щоб правда про трагедію MH17 була розказана, а відповідальність за злочин - встановлена. Ми солідарні з родинами жертв катастрофи з Нідерландів, Малайзії та інших країн і разом з ними закликаємо російську владу:
- цілком співпрацювати з розслідуванням, як ви і обіцяли, підписавши резолюцію 2166 Ради Безпеки ООН, але що поки так і не зроблено;
- визнати свою частину відповідальності в знищенні MH17;
- припинити лицемірно відпиратися, припинити сіяти брехня і обман.

Родичі загиблих звернулися до Путіна

Російська держава все ще не визнало власну причетність до загибелі рейсу MH17. Навіть гірше - Росія поширювала величезна кількість сфабрикованих і суперечливих пояснень того, що сталося. У великому масштабі все це поширювалося через соціальні мережі, а також через залежні від держави ЗМІ.
Нам потрібен час, щоб усвідомити, що потоки взаємовиключних версій були результатом організованої державою кампанії по відволіканню уваги людей, спотворення і заперечення фактів. Російське уряд зробив все можливе, щоб приховати правду або, що ще гірше, сформувати ідею, що істина ніколи не буде знайдена. Ми, сім'ї жертв катастрофи, знаходимо це тривожним і глибоко образливим.
Ми розуміємо, що ніяке судовий розгляд не втішить нашого горя, що не зменшить зяючу діру в життя. Проте правда про MH17 існує, і це важливо. На судовому процесі будуть перевірені всі матеріали слідства, а істина буде твердо встановлена. І звичайно, суд надсилає важливий сигнал: не можна вбити невинних і уникнути наслідків.
Ми хочемо, щоб ті, хто несе пряму відповідальність за вчинення цього злочину, включаючи вище командування, були названі, щоб історія знала їх імена і їх дії.
Ми хочемо, щоб вони відповіли за скоєне. Ми продовжимо закликати до цього, поки не восторжествує правосуддя. І це лише мала з того, що ми можемо зробити".

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Під листом підписалися десятки людей.

Нагадаємо, що міжнародні експерти готові оприлюднити деталі і змінити все

Як раніше повідомляв "Знай.uа", з'явилися беззаперечні факти про зловісний "Бук"

Також Знай.uа писав про те, Кремль перетворив розслідування на дурнувату виставу