12 липня в готелі в портовому місті Кісмайо, що в Сомалі, стався вибух. Терористи підірвали, а потім обстріляли готель, в якому старійшини племен і державні чиновники обговорювали регіональні вибори, що мають відбутися найближчим часом. Загинуло щонайменше 10 людей.

Відповідальність за теракт на себе взяло взяла екстремістське ісламістське угрупування "Аш-Шабааб", яке намагається повалити центральний уряд Сомалі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після вибуху бойовики увірвалися в готель і зі стрілецької зброї продовжили вбивати цивільних. Повідомляється, що серед загиблих є і двоє журналістів - Мохамед Омар Саха, кореспондент SBC TV і Ходан Налу, засновниця Integration TV.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Під вогнем екстремістів загинуло не менше десяти людей

Налу була спікером конференції і засновницею популярного YouTube каналу. Інший журналіст, Мохамед Омар, був застрелений в голову, намагаючись сфотографувати нападників в готелі.

ООН поквапилася засудити теракт. Генеральний секретар організації Антоніу Гуттеріш, заявивши про "підтримку і солідарність Організації Об'єднаних Націй з народом Сомалі в його прагненні до мирного майбутнього".

Нагадаймо, що Українку, яка втратила ногу в Швеції, викинуть з країни

Як повідомляв портал Знай.ua, кривавий теракт стався на Шрі-Ланці

Також Знай.ua писав, що у Харковi стався теракт

https://www.youtube.com/watch?v=F1HNhvTKtlQ&t=473s