Міжнародний скандал навколо образливого виступу на адресу Путіна провідного грузинського телеканалу "Руставі-2" Георгія Габунія набирає обертів. У недільному випуску програму "Постскриптум" ведучий різко звернувся до президента Росії Володимира Путіна.

Відповідний фрагмент програми з'явився на YouTube. Цілу хвилину Габунія ображав лідера Росії і навіть його покійну матір.

"Я хочу передати величезний привіт нашому великому другу, президенту Росії Володимиру Володимировичу Путіну. Вовочка, с*ка ти підзаборна, гі*но ти собаче, пі*да ти моржова... На нашій гарній землі немає місця такому убогому створіння, такому виродку як ти... Ти - смердючий окупант. Пішов ти в *опу, Володя", – почав своє звернення ведучий.

Незважаючи на напружені відносини Грузії з Росією і тривалі антиросійські акції протесту в Тбілісі, поведінку ведучого розкритикували і влада, і опозиція. В ніч на понеділок телеканал навіть тимчасово припинив мовлення, але до ранку воно відновилося. У будівлі "Руставі-2" зібрався стихійний мітинг, активісти вимагають від Габунія публічних вибачень.

Популярні новини зараз

Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку

За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Показати ще

Керівництво "Руставі 2" вже вибачились перед аудиторією, заявивши, що, це була ініціатива журналіста та обрані ним вирази "не відповідають високим стандартам, на які орієнтується телеканал".

Про витівку висловились президент Грузії Саломе Зурабішвілі і прем'єр-міністр країни Мамука Бахтадзе. Свої думки з приводу інциденту перші особи Грузії виклали у Twitter, розкритикувавши вчинок ведучого.

Грузинський політолог Гела Васадзе вважає, що за голосними ефіром може стояти спроба зірвати угоди між Москвою і Тбілісі. Михайло Саакашвілі заперечує причетність до інциденту і засуджує вчинок телеведучого.

"Під час боротьби з російським імперіалізмом і окупацією наші ЗМІ не повинні бути схожим на істеричні російські ЗМІ! На нашому боці правда, і передавати правду треба в цивілізованій формі! Епатаж і істеричність тільки псують справу", – сказав Саакашвілі на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Грузини розійшлися у своєму ставленні до інциденту. Одні шоковані і різко засуджують, вважаючи це повним трешем і спробою ведучого і телеканалу "хайпанути" на темі російсько-грузинських відносин.

"Якщо навіть Путін і досяг дна, то "Руставі-2" постукали йому там знизу", – каже грузинський підприємець Міріан Кавилашвили.

Інші, навпаки, підтримують Габунія і виправдовують інцидент тривалим конфліктом з Росією.

У соцмережах після витівки телеведучого вже чекають мало не війни між Грузією і Росією. Втім, експерти не прогнозують ескалації.

Нагадаємо, грузинський ведучий обклав матом Путіна у прямому ефірі: "Вовочка, ти - смердючий окупант", відео.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун прокоментувала заборону матюкатися.

Також Знай.ua писав про те, що Святослав Вакарчук присоромив Юлію Тимошенко одним питанням.