У США чоловіка, який навмисне в'їхав у натовп у Шарлотсвіллі (штат Вірджинія), засудили до довічного ув'язнення. Інцидент стався у 2017 році, тоді загинула одна жінка і понад двоє десятків людей отримали травми.

Про це повідомляє інформаційна агенція AP з посиланням на заяву генерального прокурора відділу цивільних прав Міністерства юстиції Еріка Драйбанда.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Засуджений - 22-річний Алекс Філдс. Він є учасником неонацистського руху. Його звинуватили у скоєнні злочину на ґрунті ненависті. Перед винесенням вироку він визнав свою винну і попросив вибачення за свій злочин. Після цього він також попросив суд пом'якшити вердикт.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Однак суддя Майкл Урбанські не прислухався до прохання підсудного, вирішивши, що обвинувачений становить велику небезпеку для суспільства. У Філдса також не буде права на дострокове звільнення.

Зазначимо, що трагедія сталася 11 і 12 серпня 2017 року в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія). Тоді пройшла політична акція вкрай правих сил, приводом до якої послужило рішення міської влади демонтувати пам'ятник генералу-конфедерату Роберту і перенести його з парку Емансипації. Деякі з протестувальників вигукували расистські та антисемітські гасла, проносили вогнепальну зброю, прапори Конфедерації, свастику та символіку президентської кампанії Дональда Трампа.

Акція супроводжувалася смолоскипною ходою і закінчилася зіткненнями правих з поліцією і політичними супротивниками, лівими і антирасистам. Тоді ж Алекс Філдс наїхав на людей. Автомобіліст спричинив поранення 22 пішоходів, дев'ять осіб були госпіталізовані. У ході заворушень загинув один і поранено не менше 38 осіб.

Нагадаємо, що у Кирилівці, на Запоріжжі сталося страшне ДТП. Жінка-водій легковика не впоралася з керуванням і на швидкості злетіла з дороги.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на повороті в село Кизя Бродівського району сталася кривава ДТП.

Також портал "Знай.uа" писав, що на в'їзді в Київ з боку Житомирської траси зіткнулися дві фури.