Національний банк України розширив грошовий ряд на банкноту нового номіналу - 1000 грн.

З 25 жовтня 2019 року в Україні вводять в обіг банкноту номіналом 1000 грн, чутки про друк якої ходять ще з 2017 року. Про це під час брифінгу сказав голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій.

На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського.

Але, російські ЗМІ, в черговий вирішили показати свій "креатив" по відношенню до України. У російській передачі "Вісті" на телеканалі "Росія-1" журналісти заявили, що на купюрі номіналом 1000 грн буде зображений Адольф Гітлер. Дизайн української банкноти, як стверджують російські телевізійники, розроблений партією "Свобода". Про це повідомила користувачка соціальної мережі Facebook.

Українці в коментарях все ж намагаються реагувати з часткою гумору:

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Клас", "Дебіли", "А на монетах розп'ятий ху*ло в трусиках", "Бл*ть... що тільки не придумають!", "Ідіоти п'яних батьків з покоління в покоління.", "Маразм міцнішав, глід не відпускав", "Видно, косяк забили заморськими мухоморами, досі небаченими! Он, як забрало!", "Про що ще говорити?! У них же комуністичний рай!", "Якщо голі немовлята на підносі не здивували нікого, то Гітлер ще краще пояснить діагноз пропагандистів", "Гітлер, с*ка, сидить у кремлі", "Зате у нас на туалетному папері Путін зображений".

Нагадаємо, НБУ випустив сувенірну неплатіжну банкноту "Сто гривень" за зразком банкноти відповідного номіналу, яка була введена в обіг 17 жовтня 1918 року.

Як повідомляв портал Знай.ua НБУ оголосив про припинення та поступове виведення монет номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок.

Також Знай.иа писав монети номіналом 5 гривень скоро повністю замінять купюри.