Акції протестів у Грузії через російського депутата, який опинився у кріслі спікера парламенту, набирають обертів. Так, у сутичках між протестувальниками та поліцією постраждав 31 журналіст.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Журналісти отримали травми через те, що для розгону протестувальників правоохоронці застосували сльозогінний газ та гумові кулі. Відомо, що у фотографа видання Civil.ge Гурама Мурадова влучило 11 гумових куль, у журналістки "Руставі 2" Тамар Багашвілі перелом плеча, і їй знадобилася операція. Також повідомляється, що член служби охорони "Руставі 2" Георгій Сулашвілі втратив око, у нього зламана щелепа.

Загалом повідомляється про 240 осіб, які отримали травми у центрі Тбілісі.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Масові протести в Тбілісі почалися через скандал, який розгорівся після запрошення російського депутата Сергія Гаврилова головувати на засіданні в грузинському парламенті. Російський депутат, що підтримує агресію країни, опинився в кріслі спікера.

Після цього опозиція висунула вимогу про відставку спікера, глав МЗС і прикордонної служби, а потім спробувала взяти штурмом парламент. Вже ближче до ночі правоохоронці організували жорсткий розгін "Майдану". Протестувальники не використовують ніякої зброї. Вони відбиваються від поліції тільки кулаками та пластиковими пляшками. Кілька годин тривали зіткнення протестувальників і силовиків.

Протести тривали у четвер ввечері та всю ніч з п'ятниці на суботу. Не обійшлося без сутичок. Уночі на проспекті Руставелі відбулося протистояння демонстрантів і поліцейських на прилеглій території Палацу молоді.

Нагадаємо, Путіну замало України, влаштував безлад у Грузії: новий Майдан через Абхазію та Осетію набирає обертів, фото кривавих подій.

Як повідомляв Знай. ua, українці влаштували лакея Путіна "гарячий" прийом.

Також Знай. ua писав, що Майдан у Грузії набирає обертів: від рук росіян постраждав український політик.