Моторошне вторгнення вже який день кошмарить жителів країни. Масове нашестя сарани сіє хаос на італійському острові Сардинія – йдеться про найбільшу кількість комах за більш ніж 60 років.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нашестя сарани

Цей тиждень видався непростим для жителів сонячної Італії. Територію італійського острова Сардинія атакував рій сарани. Комахи знищують посіви і вторгаються в будинки в Оттані і Орані в центральній провінції Нуоро. У повідомленнях кажуть, що більше 2000 гектарів сільгоспугідь було знищено "ковдрами" комах, повідомляє портал BBC.

Неймовірне нашестя сарани стало приводом для заяви про те, що це найбільш глобальний "напад" за останні 60 років.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерти стверджують, що навала сарани пов'язано з недавнім підвищенням температури після декількох місяців прохолодної погоди на острові.

"У сільській місцевості мільйони комах. Сарана з'являється на необроблених землях, а потім переходить на оброблювані території, щоб їсти рослини", - попередила італійська асоціація фермерів Coldiretti, додавши, що зараз мало що можна зробити для виправлення ситуації. Самі фермери розводять руками і намагаються придумати, як можна вирішити цю проблему.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними італійської газети La Stampa, постраждали не менше 12 фермерських господарств: зруйновані пасовища для випасання худоби та "залишилося мало врожаю".

Варто відзначити, що сарана зазвичай з'являється на середземноморському острові Сардинія в літні місяці, з червня по серпень.

Читайте також: час розплати настав, прокляття фараонів починає збуватися. До Землі летить астероїд Бог Хаосу, який може знищити людство.

Як повідомлялося, археологи знайшли ворота у світ давньої цивілізації, спокій Майя порушено, людству кінець.

Портал "Знай.uа" писав: звалився 5000-річний дуб Авраама, пророцтво про кінець світу збувається.