Серіал "Чорнобиль" від американської компанії HBO б'є всі рекорди. Він вже став одним із найпопулярніших серіалів сьогодення й повернув інтерес до трагедії, яка сталася у 1986 році - вибух на Чорнобильській АЕС. Однак Росії серіал не сподобався. Зокрема, картину назвали "фільмом про порятунок шкур, а не душ".

Тому у Росії вирішили зняти свій серіал про катастрофу на Чорнобильській АЕС. Російський серіал від каналу НТВ має вийти на екрани цього року.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначається, що глядачі вже запідозрили проект в спотворенні історії, адже головним героєм буде не ліквідатор аварії, а співробітник радянських спецслужб. Майбутня картина розповідатиме дещо іншу історію, аніж описана в серіалі HBO: в російській багатосерійній стрічці фігуруватиме ЦРУ, яка, за сюжетом, має певний стосунок до цієї трагедії. Російський мінкульт виділив на зйомки серіалу 30 мільйонів рублів.

кадр з фільму "Чорнобиль"

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Режисер серіалу Олексій Мурадов заявляє, що розповість про те, "що насправді тоді трапилось".

"Є теорія, що американці проникли на Чорнобильську станцію. Чимало істориків не виключають, що в день вибуху на ЧАЕС на станції працював агент іноземної розвідки", - заявив режисер.

Сюжет російського серіалу буде побудовано навколо розшуку співробітника ЦРУ Альберта Ленца, а головним героєм виступить підполковник військової контррозвідки Андрій Ніколаєв. Він буде намагатися зупинити іноземного агента і запобігти вибуху на ЧАЕС.

У міні-серіалі "Чорнобиль" HBO показано наслідки вибуху, велику операцію з ліквідації і подальше розслідування катастрофи. Серіал зберігає відчуття постапокаліптичної пустки, де бродять бездомні собаки, а рослинність проростає в будівлі без вікон. Він увесь час тримає в напруженні.

Нагадаємо, відомий український телеканал покаже гучний серіал "Чорнобиль": де і коли дивитися.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Знай.uа писав, фінал "Чорнобиля" від HBO: де і як знімали найпопулярніший серіал.