Колишній прем'єр-міністр, екс-командувач армією і глава Таємної ради Таїланду Прем Тінсуланон пішов з життя у віці 98 років.

Він помер у лікарні Прамонгкут через серцевої недостатності. Дата похорону поки невідома, передає Таїландське інформаційне агентство.

Тінсуланон обіймав посаду голови Таємної ради при таїландському короля з 1998 року. Він був однією з найвпливовіших фігур у політиці країни. Прем'єр-міністром генерал був з 1980 по 1988 рік.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Нагадаємо, суботу, 25 травня, стало відомо про загибель відомого на всю країну чоловыка, якого любили мільйони повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. На своїй сторінці в Facebook. чиновник написав про смерть видатного сучасника Дмитра Дмитровича Креміня.

"Сьогодні пішов з життя наш видатний сучасник Дмитро Дмитрович Кремінь. Справжній патріот України та Миколаївщини, талановитий поет, публіцист, есеїст, перекладач, Заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка", - написав він.

Відзначимо, в Сполучених Штатах Америки у віці 98 років помер нобелівський лауреат, легендарний фізика Маррі Гелл-Манн.

Про це гіркому звістці стало відомо завдяки повідомленням прес-служби незалежного дослідницького центру інституту Санта-Фе.

Нагадаємо той факт, що Гелл-Манн є автором терміна "кварки". Ще в далекому 1969 році йому вручили Нобелівську премію "за відкриття, пов'язані з класифікацією елементарних частинок і їх взаємодій". У 1984 році він та група інших вчених заснували дослідний центр в інституті Санта-Фе.

Учений народився в єврейській родині емігрантів з Чернівців. Працював в Іллінойському університеті в Урбана-Чампейн, після чого був професором в Колумбійському університеті професором в Каліфорнійському технологічному інституті.