Власник компанії SpaceX Ілон Маск 22 жовтня постане перед судом за звинуваченням у поширенні наклепів про британського дайвера Верноні Ансворта. Дайвер влітку 2018 року був учасником в операції з визволення підлітків із затопленої печери в Таїланді. Засновник SpaceX Ілон Маск назвав "педофілом" британського дайвера, який брав участь у порятунку школярів із затопленої печери в Таїланді.

У п'ятницю, 10 травня, відповідне рішення ухвалив федеральний суддя в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія). Мільярдер намагався переконати судову інстанцію відхилити позов, однак не досяг успіху в цьому.

У липні минулого року бізнесмен-візіонер назвав Ансворта "педофілом" у своєму пості в соціальній мережі Twitter. Це трапилось після того, як дайвер у інтерв'ю CNN відхилив пропозицію Ілона Маска приєднатися до операції з порятунку підлітків. Він охарактеризував дії американського підприємця як "піар-хід".

Британець також в зневажливому тоні відгукнувся про міні-субмарину, покликану, за задумом Маска, допомогти з порятунком дітей і їхнього футбольного тренера з печери Кхао Луанг.

Тоді засновник SpaceX мав 22,5 мільйона фолловерів у Twitter. Вернон Ансворт назвав звинувачення на свою адресу "незаконними, неприйнятними і негідними". Він домагається виплати понад 75 тисяч доларів компенсацій і просить суд офіційно наказати Маску утримуватися від будь-яких подібних наклепницьких висловів у майбутньому.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

У липні 2018 року міжнародна група рятувальників майже два тижні поспіль тижні намагалася евакуювати 12 юних футболістів у віці від 11 до 16 років і їхнього 25-річного тренера з частково затопленої печери Кхао Луанг в Таїланді. Операція завершилася успішно, однак загинув один із добровольців, який брав участь в доставці балонів з киснем у віддалені частини печери.

Нагадаємо, Маска змусили відмовитися від твітів про Tesla: стеж за мовою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ілон Маск з'єднає мозок людини з комп'ютером: забудьте про колишнє життя.

Знай.uа писав, що компанія Meizu представила бездротові навушники POP 2 за приємною ціною.