Президент США Дональд Трамп затвердив в.о. глави Пентагону Патрика Шанахана на посаду міністра оборони США.

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс в Twitter в четвер, 9 травня.

За словами прес-секретаря, Шанхан довів Трампу свою кваліфікацію для того щоб очолити ціле міністерство оборони США.

При цьому сам Шанхан зазначив, що для нього подібне призначення "велика честь".

Дональд Трамп

"Якщо мою кандидатуру затвердить Сенат, я продовжу енергійно реалізовувати нашу стратегію національної безпеки", - заявив в.о. глави Пентагону.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Варто нагадати, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що планує візит до Києва. Адвокат Трампа повідомив, що прилетить до Києва для того, щоб дати поштовх до продовження розслідування втручання в президентські вибори 2016 року на користь Хілларі Клінтон.

Окрім того він додав, що має намір зустрітися з обраним президентом України Володимиром Зеленським і закликати його до продовження розслідування про те, чи співпрацювали демократи з українськими чиновниками в період передвиборної кампанії Хілларі Клінтон і Дональда Трампа три роки тому.

Дональд Трамп

Нагадаємо, раптовий відклик посла США в Україні Марі Йованович, призначеної на цю посаду в серпні 2016- го ще адміністрацією Барака Обами, може бути викликана американськими внутрішньополітичними причинами. Деякі з них можуть негативно вплинути на позиції України.

Як повідомляв "Знай.ua", спеціальний представник США в Україні Курт Волкер назвав головну причину роздачі російських паспортів на Донбасі. Зокрема, Волкер відзначив, що скандальним рішенням російська влада перевірила на міцність новообраного президента України Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація "найвищого рівня представництва". За словами дипломата на інавгурація президента Володимира Зеленського прибуде ціла делегації із США. При цьому він розповів, що представники США будуть дуже серйозного рівня.

Зеленський хоче "почути Донбас": Путін роздає паспорти і чекає дешевих робочих в РФ. Мартиненко