Весь Казахстан опинився без доступу до популярних соціальних мереж і розважальним сайтам, серед яких Facebook, Instagram, YouTube і Telegram.

Моніторинг провела міжнародна неурядова організація NetBlocks.

Казахстан

"Twitter і сервіс обміну повідомленнями WhatsApp залишаються загальнодоступними, а Telegram включає заходи протидії цензурі, які дозволяють мобільним і настільним версіям залишатися підключеними", — йдеться у звіті.

Нещодавно в Генпрокуратурі Казахстану заявили, що громадяни не повинні виходити на протести і попередили про те, що за непокору їм загрожує відповідальність.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Вранці 9 травня у Казахстані почали блокувати сайти новинних видань azattyq.org, holanews.kz, vlast.kz.

Варто нагадати, що Користувачі Firefox у ніч на 4 травня помітили, що їх браузер почав давати збої – раптово відключилися всі розширення. Після напливу масових скарг в службу підтримки з'ясувалося, що помилка пов'язана з закінченням терміну дії сертифіката, що застосовується для формування цифрових підписів розширень і аддонов.

Ще ми писали, що Фемінізм дістався до Казахстана: вперше в президентській гонці буде брати участь жінка. Свою кандидатуру зареєстрував депутат парламенту 58-річна Данія Еспаєва, від Демократичної партії.

У неділю, 28 квітня в Казахстані закінчився термін подачі документів для бажаючих взяти участь у президентських виборах. Зайняти пост глави держави, виявили дев'ять осіб. Свою кандидатуру також зареєструвала одна жінка, повідомляє NUR.KZ.
"Одним з найбільш несподіваних кандидатів стала Данія Еспаєва, яка візьме участь у виборах від партії "Ак Жол", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент заявив про свою відставку

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Астани більше немає: у це ніхто не вірив до кінця

Також "Знай.ua" писав про те, що Новий президент Казахстану Токаєв прийняв присягу