У Міністерстві закордонних справ України зробили важливу заяву, в якій закликали українців не їхати в Ізраїль, де з 12 по 18 травня повинен відбутися міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2019".

Головною причиною є підвищена терористична активність в Ізраїлі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

В українському відомстві зазначили, що ті, хто все ж планують відвідати країну найближчим часом, при включенні сигналу повітряної тривоги повинні скористатися найближчим бомбосховищем.

"У зв'язку з черговою ескалацією ізраїльсько-палестинського протистояння та масованими ракетно-мінометними обстрілами південних територій Ізраїлю, які почалися 04.05.2019 року, рекомендується громадянам України утриматися на даному етапі від відвідування країни", – йдеться у заяві МЗС.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Також МЗС настійно рекомендує у разі перебування в населених пунктах на півдні Ізраїлю, які знаходяться в безпосередній близькості від сектора Газа, під час включення сигналу повітряної тривоги скористатися бомбосховищами.

Нагадаємо, що скоро глядачі дізнаються, хто переможе на конкурсі "Євробачення-2019". Фінал пісенного шоу відбудеться 18 травня, а поки в Тель-Авіві проходять репетиції учасників. Нещодавно букмекери оновили прогнози по переможцю конкурсу на сайті Eurovisionworld. Навіть незважаючи на скандал, на першому місці залишається співак з Нідерландів Дункан Лоуренс.

Як повідомляв портал Знай.uа, ісламські бойовики погрожують зірвати "Євробачення", яке стартує в Тель-Авіві. Після перестрілки між бойовиками і ВПС Ізраїлю в суботу, 4 травня, через яку було скасовано перший концерт "Євробачення" в місті Модіїн, терористи з "Палестинського ісламського джихаду" заявили про те, що конкурс буде зірваний.

Також портал Знай.uа писав, що в Ізраїлі скасували заходи "Євробачення-2019", перший півфінал якого відбудеться 14 травня в Тель-Авіві. Так, в ізраїльському місті Модіїн через обстріли не відбувся перший концерт міжнародного конкурсу, який повинен був дати старт тижню "Євробачення".