У неділю, 5 травня, в московському аеропорті "Шереметьєво" здійснив екстрену посадку пасажирський літак. Після невдалого приземлення у нього загорілася задня частина. В результаті інциденту загинула 41 людина.

Значна частина загиблих могла врятуватися, пишуть місцеві ЗМІ.

Основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку "Superjet-100" стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі. Вони, попри інструкцію рятувальників та екіпажу, намагалися винести з палаючого літака власні речі. Це перешкоджало евакуації пасажирів.

Щонайменше 13 пасажирів, які перебували у хвостовому відділенні лайнера, могли врятуватися. Очевидці розповідають, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів судна і вони загинули у вогні.

За фактом аварійної посадки пасажирського літака в столичному аеропорту порушено кримінальну справу. Транспортна прокуратура вже запустила перевірку. Серед причин аварії називають несправність літака, недостатню кваліфікацію пілота, диспетчера та осіб, що проводили технічний огляд, а також несприятливі метеоумови.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Командир літака Денис Євдокимов розповів, що в небі у судно вдарила блискавка, внаслідок чого було втрачено радіозв'язок, а лайнер перейшов в режим прямого управління. Повітряне судно повернулося в "Шереметьєво". За словами Євдокимова, радіозв'язок змогли частково відновити, і екіпажу "Superjet 100" допомагали диспетчери, які поставили курс на виведення на злітно-посадкову смугу в Шереметьєво.

Лайнер почав заходити на вимушену посадку. Однак приземлитися вдалося не з першого разу. Очевидці повідомляють, що з другої спроби літак вдарився шасі об землю, а потім носом об посадкову смугу. Після цього лайнер загорівся.

Нагадаємо, трагедія в аеропорту Шереметьево: відновлено повну хронологію подій.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", світ приголомшила жахлива авіакатастрофа. На півдні країни вертоліт зіткнувся з літаком. Так, в результаті аварії загинули три людини.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що літак вибухнув просто у повітрі: те, що знайшли під палаючими уламками, не вкладається у голові. В результаті аварії літака в Чилі загинули 6 осіб.