В Чехії суд завершує розгляд справи капрала армії Чеської Республіки Еріка Ешту. Відомо, що чоловіка звинувачують у тероризмі.

З'явилася інформація, що на суді вже свідчив офіцер чеських Збройних сил Іво Зелінка, який розповів, що до вступу в чеську армію капрал чотири тижні воював на боці путінських бойовиків "ДНР" в Україні. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Idnes.

Ерік Эшту

За інформацією журналістів, офіцер видав важливу інформацію про те, що під час відбору бійців в 43-й повітряно-десантний батальйон чеської армії йому повідомили, що Ешту розповідав своїм сусідам по кімнаті про те, як воював в Україні. Порадившись з юристами, Зелінка передав цю інформацію у військову поліцію.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Слідчі порадили Зелінке не говорити підозрюваному нічого, щоб була можливість перевірити інформацію. Тому Ешту на час негласного розслідування перевели кухарем до артилерійського полку.

Офіцер розповів у суді, що знайшов з колегами анонімний профіль капрала в соцмережах, де були фотографії, що підтверджують його перебування в Україні. На знімках Ешту був у повній уніформі російської армії "зі своєю особистою зброєю АК-74".

Варто нагадати, що українцям розкрили подальші плани глави держави-окупанта Володимира Путіна, який запустив "марафон щедрості" на окупованому Донбасі видачею населенню російських паспортів. Суть стратегії окупантів пояснив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі oboz.tv.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Штабі Операції Об'єднаних сил заявили, що українські захисники на Донбасі посилили пильність, бойову службу і розвідку. Так, підрозділи Збройних Сил України готові до стримування збройних формувань російського агресора за всіма можливими напрямками. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-центру ООС в соцмережі Facebook.

Нагадаємо, у центрі Києва напали на поліцейського: розбили голову і викрали машину.

Як повідомляв Знай.иа трагедія в Харкові: 8-річний хлопчик загинув на очах перехожих, дорослі виявилися безсилі.

Також Знай.uа писав, у Гройсмана нарешті згадали про захисників та нагородили черговою подачкою.