Інцидент стався 28 квітня. Два американські військові кораблі пройшли через Тайванську протоку. Перехід кораблів ВМС США через протоку може посилити напруженість у відносинах Вашингтона і Пекіна, зазначає Reuters.

"Прохід кораблів через Тайванську протоку демонструє американську зацікавленість у вільній та відкритій Індо-Тихоокеанській області", – заявив речник сьомого флоту Військово-морського флоту США Клей Досс.

Зазначається, що транзит суден через Тайванську протоку демонструє прихильність Вашингтона вільному і відкритому Індо-Тихоокеанському регіону. В операції були задіяні есмінці William P. Lawrence і Stethem.

Примітно, що Китай наразі не коментував інцидент. Пекін впродовж років намагається ізолювати тайванський острів.

Популярні новини зараз

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

США не мають офіційних відносин із Тайванем, однак Вашингтон є головним джерелом зброї для острівної країни.

Як зазначає агентство, останнім часом американські кораблі і військові літаки неодноразово прямували через Тайванську протоку, у зв'язку з чим Китай висловлював невдоволення.
Пекін ще давно втратив контроль над Тайванем після закінчення громадянської війни в 1949 році, проте китайська влада продовжує домагатися створення умов для кінцевого возз'єднання з острівною державою.
Нагадаємо, Україна зняла фільм про героїчний подвиг моряків, навіть у Голівуді позаздрять: емоційно і правдиво. Фільм демонструє історію екіпажу тральщика "Черкаси", який 4 роки тому став єдиним з 7 кораблів, який утримав український прапор на щоглі на озері Донузлав під час захоплення Криму. Протягом 3 тижнів екіпаж судна тримав оборону, відбиваючи атаки військ Росії. Фільм вийшов надзвичайно емоційним, з об'ємними характерами головних героїв.

Також портал Знай.uа писав, останній сезон Гри Престолів: де і коли подивитися першу серію.