Марія Воронцова, яку ЗМІ називають донькою президента Росії Володимира Путіна, увійде в склад ради з реалізації Федеральної науково-технічної програми розвитку генетичних технологій на 2019−2027 роки.

На новий проект Путін збирається витратити близько 127 млрд рублів протягом дев'яти років, передає "Відкриті медіа".

Згідно з указом президента, який опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації, у новому складі ради присутнє ім'я Воронцової. Документ набув чинності 25 квітня з моменту підписання.

Повідомляється, що Марія Володимирівна Воронцова значиться в списках як член президії загальноросійської громадської організації "Російська асоціація сприяння науці". Її місце роботи - ФГБУ Науковий медичний центр ендокринології Моз, де вона працює провідним науковим співробітником.

Популярні новини зараз

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

The New Times називає Марію Воронцову вірогідним покровителем цього ендокринологічного центру. Згідно з даними журналу, Моз протягом декількох років виділив ЕНЦ 6,6 мільярда рублів для будівництва Інституту дитячої ендокринології.

Варто відзначити, що Воронцова має ступінь кандидата медичних наук у області ендокринології. Темою її кандидатської дисертації "Лікування дітей з гіпофізарним нанізмом препаратами гормону росту: медичні та економічні аспекти" присвячено проблемі карликовості.

Саму програму розвитку генетичних технологій прем'єр-міністр Дмитро Медведєв затвердив 22 квітня - за кілька днів до підписання президентського указу про раду.

"Мета зрозуміла — це розвиток генетичних технологій, пов'язаних, зокрема, з так званим генетичним редагуванням. Це створення генно-терапевтичних препаратів для лікування онкології, серцево-судинної патології". Дмитро Медведєв

Нагадаємо, журналісти розсекретили таємне життя старшої дочки Путіна.

Як повідомляв Знай.uа, Саакашвілі сказав Зеленському, як перемогти Путіна: все дуже просто.

Також Знай.uа писав, Кримський міст міг злетіти на повітря за секунду: що врятувало окупантів.