Мешканці океанічних і морських глибин кричать людству про допомогу і все частіше подають знаки про наближення катастрофи. Так вторгнення гігантських медуз у гавань Торки графства Девон, Англія, стало ще одним тривожним дзвіночком. Вчені впевнені, що це є ще одним наслідком прискореного глобального потепління. Про це повідомляє Daily Mail.

Раніше цих медуз зустрічали куди далі від берегів, але в цьому році корнероти плавають прямо у пристані, де стоять катерии і яхти.

Знімки великих морських істот зробив один з місцевих жителів.

"Я йшов берегом і раптом побачив величезну медузу у воді зовсім близько до стіни. А потім з нізвідки припливла ще більш велика медуза. Вона була в ширину 60 см, величезна! Вони плавали біля причалу і здається що там їли", - розповідає місцевий житель Гай Поттінгер, який помітив корнеротів одним з перших.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Як запевняє очевидець, коли він продовжив свій шлях, то побачив ще більше медуз, плаваючих зовсім близько до берега.

Корнероты воліють теплі води і як правило в територіальних водах Британії їх бачать в травні і червні. Але в цьому році вже на Великдень на Британію нахлинула сильна спека і медузи швидше за все приплили до берега саме через потепління води.

За словами експертів, подібне є ще одним неприємним наслідком глобального потепління і корнероти швидше за все почнуть прибувати сюди з кожним роком все більше.

Їжу медуз становить мікроскопічний планктон і мальки риб. Останніх медузи вражають отруйними жалкими клітинами, розташованими по краях ротових порожнин.

Зазначимо, медуза корнерот водиться в Атлантичному океані, а також у Чорному і Середземному морі і досягає 60 см в діаметрі, а може важити більше 30 кг. Їх отрута для людини не дуже небезпечна, однак може викликати сильний висип, немов від пучка кропиви. Через що люди часто називають цю медузу жгучкою або морською кропивою.

Нагадаємо, фахівці з'ясували, що значне підвищення температури океану в західній Австралії може серйозно вплинути на тривалість життя дельфінів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знайдено спосіб зупинити глобальне потепління.

Також "Знай.uа" писав, стрімке прискорення погодних аномалій, які викликані глобальним потеплінням, спотворює уявлення людей про норму клімату.