Померла знаменита шведська актриса Бібі Андерссон. Вона була музою відомого режисера Інгмара Бергмана.

Про це повідомила режисерка і її подруга Христина Улофсон.

"Сьогодні мені повідомили про смерть Бібі Андерссон. Я була дуже засмучена і шокована цією новиною", – зазначила Улофсон.

Бібі Андерссон пішла з життя у віці 83 років у неділю, 14 квітня. У 2009 році актриса перенесла важкий інсульт і з того часу перебувала в лікарні для людей похилого віку.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Бібі Андерссон народилася в Стокгольмі в 1935 році. Працювала в театрі Мальме під керівництвом Інгмара Бергмана. Вона здобула популярність завдяки участі у фільмах шведського режисера Інгмара Бергмана. Вона зіграла в 11 його фільмах, серед яких "Сьома печатка", "Сунична галявина", "Обличчя", "Персона".

У 1958 році Бібі Андерссон отримала приз Каннського фестивалю за кращу жіночу роль у фільмі Бергмана "Біля витоків життя". У 1968 році на Берлінському кінофестивалі актрисі вручили "Срібного ведмедя" за роль у фільмі "Коханка" шведського режисера Вільгота Шемана.

У 1970-х роках Андерссон також зіграла у двох радянських картинах – "Про любов" Михайла Богіна та "Людина з іншого боку" Юрія Єгорова. Також Андерссон працювала з такими режисерами, як Марко Беллоккьо, Роберт Олтмен, Джон Х’юстон.

Нагадаємо, пішов з життя легендарний український актор: оплакує вся країна.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", помер творець унікального шедевра: його використовував кожен.

Також "Знай.ua" писав про те, що помер легендарний письменник: пробудив світову літературу від тривалої сплячки.

У Мадриді у віці 91 року помер письменник Рафаель Санчес Ферлосіо. Романіст, есеїст, політолог і фахівець в галузі лінгвістики Ферлосіо отримав широку популярність як автор роману "Харама", що розповідає про один день з життя 11 молодих людей, які приїхали на відпочинок на узбережжі річки Харама. За цей роман він отримав премію Надаля - одну з найпрестижніших літературних премій Іспанії.