Президент Судану Омар аль-Башир разом з високопоставленими особами з свого оточення взяті під арешт військовими, які вчинили державний переворот.

Про це повідомляє телеканал Al-Hadath.

Варто нагадати, що одна з ключових країн Північної Африки Судан переживає найбільші за останні роки антиурядові протести, що спалахнули 20 грудня одразу у кількох великих містах. У столиці Судану вперше з 2013 року стріляли, а на вулицях розгорнули бронетехніку та війська.

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Ціни на хліб і пальне, а також фінансові обмеження, наприклад на зняття валюти у банкоматах – це стандартна "трійка" соціально-економічних проблем, з якими щодня стикаються суданці. Ця "трійка" лягла в основу невдоволення населення економічною політикою уряду на чолі з Омаром Аль-Баширом.

Президент Судану

По мірі посилення антиурядових виступів, учасники протестів згадали президенту і чимало інших проблем, пов`язаних з його багаторічним правлінням. Це і деградація системи освіти, і придушення інакомислячих, і міжнародна ізоляція Судану через економічні санкції, і девальвація суданського фунту.

Нагадаємо, бойовики приватної військової компанії "Вагнера" воювали в Судані.

Бойовики Вагнер в Судані

Такі дані надала Служба безпеки України (СБУ). За даними відомства, бойовиків і озброєння ПВК Вагнер привозила в Судан російська авіація Міністерства оборони. За цією "кухнею" стоїть ТОВ "М-Інвест" – комерційна структура посібника Путіна Євгена Пригожина. Дані наводить видання Ракурс з посиланням на прес-центр СБУ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після відновлення протестних акцій в Судані, на 38 журналістів та активістів, які звинувачуються в "підбурюванні" і поширенні неправдивих новин", був виданий ордер на арешт прокуратурою.

Також Знай.ua писав про те, що американський хлопчик, якого арештували за саморобний годинник у школі, хоче отримати від навчального закладу і міста компенсацію у 15 мільйонів доларів.