У Росії усім відомий гуманоїд Альошенька, якого також називають "Киштимським карликом" на честь міста, в якому його знайшли. Спочатку місцеві жителі цуралися цієї історії, однак зараз влада вирішила, що це може привернути увагу туристів до міста Киштим. Тому вони вирішили запустити художній проект на честь гуманоїда Альошеньки.

Про це повідомили в обласному центрі розвитку туризму.

За їх словами "прибулець" може стати частиною великого проекту "Нове уральська міфологія", яким займаються фахівці з Єкатеринбурга. Куратор проект Ольга Комлева вже давно вирішила зайнятися цією темою, оскільки цього так ніхто і не зробив.

"Проект цікавий тим, що це перше творче художнє осмислення історії про Альошенька. Для Киштима воно важливо ще й тому, що тут про Альошенька все знають, але до сих пір досить болісно рефлексують на цю тему. Якщо вдасться отримати грант (а реакція на проект позитивна), то він буде реалізований вже в наступному році", - розповіла спеціалістка центру розвитку туризму Киштима Анна Акімова.

Проект про "прибульця" буде виставкою під назвою "Контакт третього ступеня", яку влітку презентують в Киштимі. Пізніше організатори планують повести її до Челябінська та Єкатеринбург.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Друга частина проекту — театральна постановка в авангардному стилі "Космічна опера", її теж покажуть на батьківщині Альошеньки та в обласних центрах. Зазначимо, що організатори планують цього року розв'язати бюрократичні питання і представити виставку й постановку в наступному році.

Відзначимо, що в Киштимі на березі озера Анбаш встановили пам'ятник, присвячений Альошеньці. Сама історія датується 1996 роком, саме тоді місцева жителька стверджувала, що знайшла гуманоїда на кладовищі та принесла його додому. Пізніше в її квартирі знайшли мумію, схожу на інопланетянина. Версії про походження тіла досі різняться.

Нагадаємо, що жінка зафільмувала жахливу крилату істоту.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, чому прибульці досі не зв'язалися з людьми, експерти назвали шокуючі причини.

Як повідомлялося, на Місяці з'являються таємничі споруди, прибульці вторглися на супутник.