У Словаччині на виборах президента перемогла адвокат Зузана Чапутова, вона отримала 58,38% голосів виборців.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзачається, що її головний суперник у президентській гонці набрав 41,62% голосів.

Марош Шефчович вже встиг визнати свою поразку та послав конкурентці букет квітів. За його словами, перша в історії Словаччини жінка-президент заслуговує на такий подарунок.

У свою чергу Чапутова пообіцяла, що стане президентом для всіх словаків, незалежно від політичних поглядів. Офіційні результати виборів будуть оголошені сьогодні опівдні.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Варто нагадати, що передвиборну кампанію поточного року Україні вже назвали однією з найбрудніших в історії, проте можливі правопорушення у день голосування, про що говорять експерти. Що потрібно приготувати перед голосуванням і як діяти в непередбаченій ситуації?

Для голосування потрібно паспорт або інший документ, який підтверджує українське громадянство, а також прийти на виборчу дільницю за місцем реєстрації. Якщо вам не прийшло запрошення, то дізнатися місце голосування, а також перевірити правильність написання своїх ініціалів можна на сайті Державного реєстру виборців.

Нагадаємо, уже в неділю, 31 березня, відбудуться вибори президента України. Голосувати зможуть українці, які й не перебувають на території нашої держави. Однак це стосується не всіх. Українські політв'язні у Росії не зможуть віддати свій голос на цьогорічних виборах президента України 31 березня.

Як повідомляв "Знай.ua", вдова американського сенатора Джона Маккейна приєдналася до делегації міжнародних спостерігачів за президентськими виборами в нашій країні, організованої міжнародним республіканським інститутом США.

Також "Знай.ua" писав, що відомий гуцульський мольфар Михайло Нечай вважає, що українська земля після всіх військових подій надовго просочиться трупним запахом. Після чого України в її нинішньому вигляді і на тій же території вже ніколи не буде. Нову Україну українські емігранти побудують на території Північної Америки – після розпаду США і Канади. Столиця нової держави буде на місці нинішнього Торонто.

Вибори президента: вся соціологія - брехня. Дмитро Гордон