Багато жителів нашої планети усвідомлюють, що в навколишньому середовищі накопичилося надто багато пластику. Також, велика частина відчуває себе винними за те, що природа страждає по нашій же провині.

Що було б, якщо б ми зіткнулися з жахливими наслідками нашої пластикової залежності? На це питання спробували дати відповідь співробітники журналу National Geographic.

Однією з цілей журналу є зміна способу використання пластику. Якщо споживачі та організації зможуть працювати разом, щоб досягти змін у мисленні на фундаментальному рівні, корпорації зможуть відреагувати на громадську думку і зменшити кількість пластику, яку вони використовують у своїх продуктах. Сам журнал показує гідний приклад - висилає свої видання загорнуті в папір замість пластику. Тому що кожна позитивна зміна, незалежно від того, наскільки мізерною вона може здатися, допомагає на певному рівні.

Знімки, які використовує журнал наочно демонструють, якої шкоди щорічно проносить 9 мільйонів тонн пластикових відходів для нашого середовища і дикої природи.

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"Фотограф звільнив цього лелеку від поліетиленового мішка на звалищі в Іспанії. Один мішок може вбити неодноразово: туші розпадаються, але пластик зберігається і може знову задушити когось".

"Під мостом річки Буриганга в Бангладеші сім'я знімає етикетки з пластикових пляшок, сортуючи зелені і прозорі, щоб продати продавцеві пляшок. Їм вдається заробити на такому приблизно 100 доларів на місяць".

"Стара пластмасова рибальська сітка врізається в черепаху в Середземному морі в Іспанії. Черепаха може розтягнути шию над водою, щоб дихати, але померла б, якби фотограф не звільнив її"

"Щоб рухатися течіями, морські коники чіпляються за дрейфуючі водорості або інше природне сміття. У забруднених водах індонезійського острова Сумбава цей морський коник був закріплений на пластмасовій ватній паличці"

Для багатьох тварин постійним сусідом є пластик - не найприємніше сусідство для мешканців дикої природи.

До 2050 року практично кожен підвид птахів буде харчуватися пластиком.

"Кольорові стружки пластмаси зібрані, промиті і відсортовані вручну на берегах Бурикангиы. Близько 120 000 осіб працюють у неформальній промисловості в Джаку і в окрузі, де 18 млн. жителів виробляють близько 11 000 тонн відходів на день"

Китай - найбільший виробник пластмаси, на його частку припадає понад чверть світової продукції, більша частина якої експортується в світ

Нагадаємо, що перехожі знайшли викинутоuj на берег кита: те, що виявили у нього в шлунку, повністю вбиває віру в людину.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що паралізована коза навчилася ходити по-людськи.