Величезний самець азіатського слона забрів у містечко на південному заході китайської провінції Юньнань і влаштував невеликий переполох.

Як повідомляє Daily Mail, у неділю вранці слон знищив дев'ять автомобілів і частково зруйнував будівлі в місті Менга під час своєї прогулянки в пошуках самки.

Дані, отримані з камер відеоспостереження і радіостанції "Юньнань", дозволяють стверджувати, що в результаті звірячого інциденту ніхто не постраждав.

Десятки здивованих місцевих жителів протягом півгодини спостерігали осторонь за прогулянкою сірчаного гіганта, незважаючи на те, що міська влада намагалися евакуювати населення міста.

І хоча більшу частину променаду слон вів себе спокійно, в деяких випадках проявив агресію і навіть пошкодив кілька автомобілів. Зокрема, повідомляється про те, що тварина перевернуло червоний позашляховик. Також надходять повідомлення про пошкоджені будівлі.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Перевернутий автомобіль

Через 30 хвилин близько 20 співробітників місцевої лісової поліції, дюжина пожежників і поліцейських вивели азіатського слона з міста в джугли.

За словами Лі Веня, спостерігача диких слонів в окрузі Менхай, причина дивної і місцями агресивної поведінки самця пов'язана з тим, що він не зміг знайти собі самку.

Слід зазначити, що самець належить до виду азіатських слонів, що перебувають під загрозою зникнення і внесені в список охоронюваних видів в Китаї. Близько 300 з них живуть в Сісхуангбане, Пуері і Лінкані в провінції Юньнань.

Заблудлий азіатський слон

Втім, це не перший напад слонів. За даними провінційного лісового бюро, в період з 2011 по 2017 роки від диких слонів загинуло 32 людини і 159 осіб отримали поранення.

Основні причини нападів пов'язані з зростанням чисельності населення, розширення меліорації і скорочення ареалів існування диких слонів, що змушує тварин навідуватися в сільськогосподарські угіддя і в міста.

Слон, гуляє по Мэнга

Нагадаємо, співробітники заповідника Мала Мала опублікували знімки справжнього рожевого слоненяти.

Як повідомляв Знай.uа, нещасний випадок стався з мийником слонів у селі Караппуджа на півдні Індії.

Також Знай.uа писав, в Індії зграї приматів відкрили полювання на місцевих жителів.